FILM DŽOKER UZBURKAO JE JAVNOST, A MI SE JOŠ UVEK SMEJEMO MILJANI KULIĆ: Da li ćemo ikada nešto naučiti?
Foto: Printscreen

POREĐENJE

FILM DŽOKER UZBURKAO JE JAVNOST, A MI SE JOŠ UVEK SMEJEMO MILJANI KULIĆ: Da li ćemo ikada nešto naučiti?

Nema ko nije požurio u bioskop da pogleda film "Džoker" koji je osvojio svet što pozitivnim što negativnim kritikama

Objavljeno:

Svako od nas nakon gledanja ovog kontroverznog ostvarenja Toda Filipsa ima svoje mišljenje i stav na temu mentalnih bolesti, mada je bilo i onih koji su pogledali film ali ništa iz njega nisu naučili niti shvatili.

Znam da ćete reći posle ovog teksta da ja kao novinar plasiram određene vesti, ali nije baš sve tako crno i belo, mi pišemo ono što VI ČITATE i ono šta VI komentarišete.

U ovom slučaju želim da se pozabavim humora u Srbiji i šta je nama uopšte smešno?

foto: Printscreen

Već godinama unazad u rijaliti programima možemo da vidimo određene osobe koje imaju neke psihičke poremećaje, kao što je to sada Miljana Kulić, a nekada je to bio recimo Ekrem jevrić. Njihovim izvrnutim pogledima na stvarnost svi smo se smejali, njihovim ispadima agresije povećavali smo rejting, upravo nešto slično Džokeru. Artir Flik je samo želeo da bude "primećen", a ljudi su mu se smejali zbog njegove bolesti, a na kraju su od psihičkog bolesnika stvorili "idola i heroja" koji je pobio ko zna koliko ljudi.

Naravno da niko ne misli da će Miljana da pobije masu ljudi, ali poenta je ista. Šta je tu smešno?

Da li je moguće da nam je nedeljama tema da li će ili neće Miljana da abortira? i Da li je smešno kada ima seks posle kiretaže jer ne shvata ozbiljnost situacije.

foto: Promo

Do kada ćemo ljude koji treba da se leče da veličamo u njighovoj bolesti umesto da im pomognemo?

Postoji mnogo pitanja na koja nemam odgovor, ali suština je ista, nije smešno, tužno je. Tužno je što se zarađuje na ljudima kojima treba stručna pomoć, ali kada taj problem "dođe do nas" okrećemo glavu na drugu stranu ili gasimo empatiju (ako je uopšte i imamo) i kačimo klipove Milajne koja se histerično smeje ili peva kada je dovedena u neprijatnu situaciju, deluje poznato? Ako nije pogledajte film, možda shvatite o čemu pričam!

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.