AGONIJA JE ZAVRŠENA: Miroslav Ilić mora da uradi DNK! Sud mu mu je dao ROK do kad treba da UTVRDI OČINSTVO!
Foto: Stefan Jokić

uslovljen vremenski

AGONIJA JE ZAVRŠENA: Miroslav Ilić mora da uradi DNK! Sud mu mu je dao ROK do kad treba da UTVRDI OČINSTVO!

Uskoro će se znati da li je on otac

Objavljeno:

Miroslav Ilić (68) ima rok od 30 dana da sudu dostavi DNK uzorak, u procesu dokazivanja očinstva, a po tužbi njegovog vanbračnog sina Devina Antonovića.

Kako saznajemo, rok je počeo da "teče" juče, u sredu 16. oktobra, a u tih 30 dana i Devin i Miroslav treba da dostave uzorke Institutu za sudsku medicinu, radi analize DNK.

- Ovaj slučaj već dugo traje. Sada je postavljen i novi sudija koji je naložio da Devin i Miroslav dostave DNK uzorak. Imaju 30 dana - kaže izvor "Telegrafa" i dodaje da se Devin i njegova majka Mira nadaju da će se to konačno završiti.

foto: Nemanja Nikolić

- Dat je nalog strankama i mi ćemo postupiti po njemu. Ukoliko Miroslav ne da DNK onda ćemo verovatno preći na druge dokazne radnje. Svedoci, pre svega - rekao je Mirjanin i Devinov advokat.

Na pitanje da li Miroslav mora da uradi DNK analizu, advokat kaže da to po našem zakonu nije obavezno.

foto: Stefan Jokić

- Ne, po našem Zakonu u parničnom pistupku ne postoji mogućnost prinudnog uzimanja DNK, niti je propisana kazna za odbijanje. Sud ceni tu činjenicu prilikom odlučivanja. Ako stranka odbije DNK analizu, onda se izvode drugi dokazi - objasnio je advokat Vilijam Paspalovski.

Podsetimo, stari sudija u ovom slučaju prebačen je u Apelacioni sud, a novo ročište zakazano je za 9. decembar. Miroslav Ilić pak tvrdi da nije upućen.

- Nemam pojma o čemu se radi, nisam obavešten - rekao je Ilić za "Telegraf".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.