TINEJDŽERSKI DANI ACE LUKASA NA KARABURMI: Šutirao ljude u autobusu u leđa, gađao prolaznike BLATOM, šamarali ga...
Aca Lukas kao tinejdžer, Foto: Printscreen Instagram

MLADOST, LUDOST

TINEJDŽERSKI DANI ACE LUKASA NA KARABURMI: Šutirao ljude u autobusu u leđa, gađao prolaznike BLATOM, šamarali ga...

Problematičan period...

Objavljeno:

Karaburmski mangup bio je folk pevač Aca Lukas u mladosti kada je sa ortacima umeo da šutira ljude po gradskom prevozu "igrajući" se. On je sa društvom pravio probleme po tom delu Beograda, a detinjstva se seća kao najlepšeg perioda u njegovom životu. Kada je sve bilo bezbrižnije i bezbednije.

- Kada sam ja bio klinac, dva pozornika su držali ceo kraj. Milicajci su šetali Karaburmom, na kojoj sam odrastao. Deca su sa komšilukom sedela ispred zgrade do ponoći. Ljudi su komunicirali, nisu se zaključavali čim padne prvi mrak kao sada. To je bilo neko bezbrižnije vreme. Pikali smo fudbal, igrali se rata, a onda su krenule pubertetske ludorije - priseća se Lukas mladosti u intervjuu za "Informer" i prelazi na problematičniji period.

foto: Marina Lopičić

- Sa društvom sam uvek voleo da pravimo neke gluposti. Ulazili smo u gradski prevoz i igrali "Uvaljivanja". Šutirali smo ljude s leđa. Munemo ih, a onda pokazujemo da je to uradio neko drugi iz društva. Uvalimo ortaku, pa on naj*be, a ne onaj koji je šutnuo. Dobijali smo ćuške, bežali smo iz autobusa. Umeli smo komšijama da šutiramo i vrata. Na Karaburmi su uglavnom bile četvorospratnice. Krenemo sa četvrtog sprata da šutiramo vrata redom... Al' onda je jedan drugar krenuo sa drugog sprata da šutira i kada smo mi stigli dotle, naleteli smo na sve te ljude koji su već pootvarali vrata. Imali samo foru i da gađamo prolaznike blatom. Napravimo kugle od blata, uzmemo pruće i gađamo.

foto: Makeagif.com

Aca je ispričao i da su u školi "radile" pesnice.

- Tukli smo se po školi, davao sam i dobijao batine. Nije me nikada niko prebio, ali je bilo šamaranja. Dođe neko stariji, pa te išamara, pa ti pozoveš nekog svog starijeg, pa onda i on išamara njega. Vremena su se menjala, frka je počela kada sam krenuo da radim na splavu "Lukas". Ali i tada, kada je počeo haos, znala su se pravila među mangupima na Karaburmi. Postojali su kodeksi. Nisu dirali obične, normalne ljude. Bezbrižno su živeli, a ovo sada je otišlo dođavola - otvoren je član žirija "Zvezda Granda".

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.