SKANDAL TRESE ESTRADU! Rasta ga je PRVI PRETUKAO, a sada je pevačica OBJAVILA JEZIVU ISTINU otvorenim pismom o Loki
Foto: Damir Dervišagić, Nebojša Mandić

UNIŠTIO JE!

SKANDAL TRESE ESTRADU! Rasta ga je PRVI PRETUKAO, a sada je pevačica OBJAVILA JEZIVU ISTINU otvorenim pismom o Loki

Vezane su joj ruke...

Objavljeno:

Poslednji singl Bojane Vunturišević "Promašaj" uklonjen je sa svih platformi iako nije bilo ništa nedozvoljeno. Bojana za to krivi "Tin Drum Music", odnosno Slobodana Nešovića Loku koji je javnosti poznat i po obračunu sa Stefanom Đurićem Rastom.

Bojana se tim povodom oglasila na društvenim mrežama i objasnila o čemu je zapravo reč i ko to pokušava da joj uništi karijeru.

"Nakon dužeg perioda želim da vam se obratim i dam odgovor na pitanje šta se dešava sa pesmom "Promašaj", zašto je nema na striminzima i zašto nema spota na YouTube-u.

foto: Printscreen

Već dva meseca suočavam se sa specifičnim oblikom cenzure koja dolazi od strane firme "Tin Drum Music", koja bi trebalo da zastupa moja autorska prava, a čitav slučaj dešava se pod dirigentskom palicom Slobodana Nešovića Loke, čoveka koji je odavno poznat mojim kolegama, i to najvećim delom ne po dobru. Lokina firma TDM je jednim klikom izbrisala nešto u šta sam uložila ogroman napor i finansije da se realizuje, bez da su me obavestili ili kontaktirali i na bilo koji način pokušali da reše problem, ako ga je uopšte bilo. Dok oni, pak, nisu uložili ni sekund svog vremena, kao ni dinar svog budžeta u stvaranje nečega što brišu", počela je Bojana svoje otvoreno pismo.

Međutim, Loka nije oštetio samo nju lično nego je zbog toga ispaštala i Sara Jo.

foto: Damir Dervišagić, Printscreen

"Takođe, ista firma sa streaming platformi skinula je pesmu "Mili mili" koju izvodi Sara Jo, a za koju sam potpisana kao jedan od tri tekstopisca, i time nanela štetu celom autorskom timu koji je učestvovao u stvaranju ovog hita, i potencijalno mi pokvarila dalju saradnju sa njima.

Ova, sujetom aktivirana akcija, je usledila nakon intervjua u kom sam pomenula gore navedenu osobu, njegove firme i moje iskustvo sa istim, a da pri tom nisam rekla ništa loše, niti uvredljivo. Gotovo svi koji su bili uključeni u moje aktivnosti poslednja 2 meseca, završili su sa tužbama i ucenama od strane TDM, koji pri tom, tokom 2,5 godine našeg odnosa nisu doneli ni jedan jedini posao u moje ruke, već su samo odvajali svoje procente od moje zarade. I sada, kada sam se konačno okružila ljudima koji su mi pomogli da krenem sa mrtve tačke i krenula da ponovo objavljujem svoju muziku i stvaram za druge izvođače, TDM me je vratio na fabrička podešavanja i kroz seriju poteza mi jasno dao do znanja da mi neće dozvoliti da radim išta ako oni ne dobiju svoju izmišljenu krišku hleba preko pogače koju sama mesim i pečem. Ugovori koje sam potpisala su mi bili predstavljeni kao nešto potpuno drugo, dozvolila sam da pod pritiskom potpišem sve što mi je gurnuto na sto i ubrzo zažalila, jer sad firma koja ima procenat od emitovanja i korišćenja mojih dela mi ne dozvoljava da stvaram ista. Kraj vica."

Bojana je zbog ove situacije u velikom problemu, ruke su joj vezane i trpi velike posledice.

"Ovim potezom TDM me je apsolutno onemogućio da stvaram sada i u budućnosti, da radim, privredjujem i napredujem. Obeležio me je kao toksičnu osobu čije učestvovanje u projektima podrazumeva tužbe, skidanje pesama sa interneta i još razne probleme koje ne razumem. Vrlo svesno stavili su me u ponižavajući i podredjeni položaj. Mejlovima koji su pisani u agresivnom tonalitetu me zastrašuju i ucenjuju. Iznudjuju novac meni, mojim sponzorima, saradnicima... Temeljno mi uništavaju karijeru predstavljajući se kao zaštitnici i nosioci mojih prava, pri tom ne obaveštavajući izvornog nosioca prava, tj mene, o svojim postupcima i daljim namerama.

Dva meseca unazad nada mnom se sprovodi ekonomsko nasilje o kojem osećam dužnost i potrebu da progovorim, vrlo svesna posledica svega ovoga, jer se suočavam sa titanima koji najviše vremena provode po sudovima i na taj način "doprinose razvoju” muzičke industrije u Srbiji.

Danas, juče i sutra ću biti uplašena, jer moja stvarnost izgleda ovako: ja stvaram, ulažem i privredjujem, a druga strana samo cedi plodove mog rada, pozivajući se na ugovor koji je i dalje na snazi i koji im to "dozvoljava"."

foto: Printscreen

Ona je zatim objasnila da joj je i do sada bilo teško da se bavi poslom koji voli, a da je posle ovoga potpuno onemogućena. Kako Bojana kaže, nije jedina koja prolazi kroz ovo, ali samo je želela da obavesti javnost zbog čega više ne mogu da se slušaju njene pesme.

"Ja nisam velika pravna sila, niti neko ko ume da se bavi ovakvim stvarima na brutalan način kakve one zahtevaju, tako da postoje velike šanse da se više neću ni baviti ovim poslom. Onemogućena sam da stvaram i živim, a stres koji mi sve ovo donosi utiče na moje zdravlje i odnose sa ljudima koje volim. Dovoljno je teško biti ženski autor/izvođač u poslu u kom dominiraju muškarci i bez ovakvih problema, a sa ovakvim problemima je skoro pa besmisleno. Znam da ima još mnogo izvodjača i autora koji su prošli kroz iste i slične probleme sa navedenim kompanijama i ako ništa drugo, želim da znaju da i ja nažalost prolazim kroz iste probleme, umesto da se bavim svojim poslom i da rastem kao izvodjač i autor.

Ako više ne čujete ni jednu pesmu od mene, sada znate šta je za to razlog."

Bonus video

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.