DŽEJEV BRAT JE UZIDAN U TEMELJE BENZINSKE PUMPE! Bio je DON DORĆOLA i napisao najlepšu SRPSKU BALADU!
Džej Ramadanovski, Foto: Dragan Kadić

VODI SE KAO NESTAO

DŽEJEV BRAT JE UZIDAN U TEMELJE BENZINSKE PUMPE! Bio je DON DORĆOLA i napisao najlepšu SRPSKU BALADU!

Autor čuvene pesme "Uspeo sam u životu" je Iso Lero Džamba, kojeg je rodila tetka folk pevača. Smatra se mrtvim, iako mu telo nikad nije nađeno...

Objavljeno:

Džej Ramadanovski je jedan od najpoznatijih folk pevača na našim prostorima.

Ima mnoštvo pesama u svom opusu, a većina su veliki hitovi i dan danas, i verovatno nikada neće prestati da se pevaju.

Jedna od njih je i čuvena balada "Uspeo sam u životu". Međutim, sem što je vrlo emotivna, ova pesma iza sebe krije i jednu neverovatnu priču o njenom autoru. Numeru "Uspeo sam u životu" napisao je Džejev brat od tetke Iso Lero Džamba, koji je bio najpoznatiji dorćolski don.

Džamba je nestao je pre 27 godina. Poslednji put viđen je u ranim jutarnjim časovima ispred kockarnice "London" na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana, posle tuče na šestom spratu Beograđanke.

Njegovo telo nikada nije nađeno, ali smatra se mrtvim.

Kobnog jutra 23. septembra 1992. godine Iso je pripit došao u kockarnicu na šestom spratu "Beograđanke" koju je tada obezbeđivala agencija "Delije", a čiji je vlasnik bio Arkan. Već na izlazu iz lifta Džamba se, navodno, sukobio sa žestokim vratarima. Nije hteo da plati ulaznicu, a posle kraće prepirke pljunuo je sliku komandanta Srpske dobrovoljačke garde.

foto: Printscreen/youtube

Kao po komandi, momci iz obezbeđenja pretukli su Isu. Snežana Lero, Isina supruga, tužila je kasnije sudu četvoricu Arkanovih ljudi koji su, tvrdi ona, pretukli i u nepoznatom pravcu odvezli njenog Džambu.

Još uvek se na ulici prepričava da je gomila Arkanovih Delija/Tigrova među kojima su bili Vuksan, Šuca i Gojak, pretukla do smrti Džambu rukama, nogama i kundacima pušaka, strpali ga u gepek i odvezli u Erdut gde su ga uzidali u temelje Pejine benzinske pumpe.

Istorija sukoba između Džambe i Arkana potiče, kako su naveli oni upućeni u okršaje devedesetih, iz Kazneno-popravnog doma za maloletnike u Valjevu.

Jedina poznata tuča koju je Arkan imao u životu navodno je bila upravo sa Džambom koji je tada pobedio u duelu, ostavivši Arkanu ožiljak na licu.

Priča se da mu Arkan kasnije to nije zaboravio.

Inače, Džamba se družio sa Giškom, bio je i Kneletov prijatelj, bio je dobar sa pevačima i glumcima, a Džej mu je bio brat od tetke. Kako se priča, Džamba je Džejev veliki hit "Uspeo sam u životu" napisao dok je bio u zatvoru.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.