ŠABANOVA RODNA KUĆA ZATRPANA SMEĆEM! Šapčani zaboravili KRALJA! Zadužio region, a ovako mu vraća NJEGOV GRAD (FOTO)
Šaban Šaulić ovo nije zaslužio!, Foto: Privatna arhiva, Kurir, Dragana Udovičić

sramota!

ŠABANOVA RODNA KUĆA ZATRPANA SMEĆEM! Šapčani zaboravili KRALJA! Zadužio region, a ovako mu vraća NJEGOV GRAD (FOTO)

Sugrađani izgleda ne mare što je jedan takav velikan rođen u njihovom mestu

Objavljeno: 17.08.2019. 10:40h
  • 12

Šaban Šaulić je svojim radom na muzičkoj sceni, sa bezbroj hitova u karijeri dugoj 50 godina, zadužio ceo region.

Sa ovom činjenicom složiće se sve njegove kolege koje su godinama sarađivale s njim, njegovi poklonici, čak i oni koji nisu slušali njegovu muziku, ali su ga cenili kao izvođača i autora. Jedino Šabanov rodni grad izgleda ne mari previše za to što je jedan takav velikan rođen baš u njihovom mestu.

Ispred porodične kuće pokojnog pevača napravljena je deponija smeća, koje se nalazi na putu i trotoaru.

foto: Privatna arhiva, Kurir

Dva kontejnera ne prazne se uredno, zbog čega se ulicom širi nesnosan smrad, posebno minulih dana, kada su bile visoke temperature. Šabanove nekadašnje komšije iz Šapca pričaju nam da ovaj problem postoji već nekoliko meseci i da su se već pojavili glodari koji im prave dodatne probleme.

Sramota je da se ovo dešava na samo kilometar od centra grada. Ne znam da li je toliki problem da se češće prazne kontejneri, a ne ovako da smeće bude na sve strane. Ako ne mare za nas koji ovde živimo, onda barem zbog Šabana, ispred čije kuće se nalaze kontejneri, komunalne službe bi trebalo da budu ažurnije. Mislim da oni jednom nedeljno dođu da odnesu smeće, onda malo počiste, ali se to brzo nakupi, vidite i sami. Pojavili su se i pacovi, tek to će nam napraviti probleme", rekao nam je jedan od meštana iz Ulice Avde Karabegovića.

foto: Privatna arhiva, Kurir

Kako to obično bude u ovakvim situacijama, nismo uspeli da pronađemo sagovornika u gradskim službama u Šapcu s kojim bismo pričali o ovom problemu. Na brojeve telefona u komunalnom preduzeću niko se nije javljao, kao ni u službi za inspekcijske poslove. Takođe, obratili smo se i načelniku gradske uprave Milanu Vasiću. Sat i po vremena nakon što je pročitao naše pitanje, poslao nam je odgovor da je smeće odneto, a da je neispravan kontejner zamenjen novim, što nam je i dokazao fotografijama.

Već smo ranije pisali o tome da postoji inicijativa i peticija meštana da Ulica Avde Karabegovića, u kojoj je Šaulić odrastao, nosi ime pokojnog pevača. Taj predlog je još u procesu obrade, a kada će biti rešen, nije poznato.

foto: Ana Paunković

Šabanov brat Hasan Dudić vrlo je ogorčen zbog ove situacije.

Po ovome se vidi kakvi smo mi ljudi. Dolazim iz Bugarske, gde ljudi, verujte mi, plaču za njim! A vidite kako ga cene u njegovoj mahali! Zato sam ja digao ruke od tog kraja. Imamo li mi vlast, gradsku upravu, gradonačelnika koji će da brine o takvim stvarima?

Znači, ako je gazda umro, onda može ispred njegove kuće deponija da se napravi. Žalosno je što bar gradonačelnik Nebojša Zelenović ne ceni to što je Šaban zadužio Šabac kao umetnik. Nikada nas nisu pozvali, ni mene, ni pokojnog Šabana, kao ni Branimira Đokića ili Ljubu Aličića, da napravimo neki koncert za naše sugrađane", rekao je Dudić.

Čuva sećanje na oca, Šaulićeva ćerka odlučila:
Ilda pravi Šabanu spomen-kuću u Šapcu

foto: Nebojša Mandić

Šabanova ćerka Ilda Šaulić, na koju se i vodi kuća u Šapcu, nije juče odgovorila na naše pitanje povodom deponije koja se nalazi ispred doma porodice Šaulić.

Ona je, prema pisanju medija, neposredno nakon očeve pogibije donela odluku da napravi spomen-kuću u Šapcu u čast legendarnog pevača, ali to još uvek nije realizovano.

U Šabanovom rodnom domu biće izložene njegove ploče, diskovi, nagrade, fotografije iz detinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina s njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi", rekao je izvor blizak Šaulićima.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Kurir.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media