OBJAVLJENO KOJOM BRZINOM JE VOZIO TURČIN KOJI JE NALETEO NA ŠABANA! Podignuta optužnica protiv Alsina!
Šaban Šaulić tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći, Foto: westfallen-blatt.de, Dragana Udovičić, Printscreen Facebook

KREĆE PROCES

OBJAVLJENO KOJOM BRZINOM JE VOZIO TURČIN KOJI JE NALETEO NA ŠABANA! Podignuta optužnica protiv Alsina!

Bild piše o novim momentima

Objavljeno: 10:52h

Skoro pet meseci posle tragične smrti srpske folk zvezde Šabana Šaulića (67), javni tužilac u Bilefeldu podigao je optužnicu protiv vozača koji je bio u vozilo koje je ubilo Šabana, piše Bild.

Turčin Levent Alsin (35) moraće uskoro da odgovara za ubistvo u saobraćaju, pred regionalnim sudom. U optužnici stoji da je Levent na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, i da je pijan u svojoj Mazdi izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini grada Gitersloha.

foto: WESTFALEN-BLATT.DE, DAMIR DERVIŠAGIĆ

Bild podseća da se 17. februara Šaulić vraćao sa koncerta u Farinda klubu u Bilefeldu. On je krenuo na aerodrom u Dortmundu, i sa klavijaturistom Mirsadom Kerićem i prijateljem vozio se u Seatu po putu A2.

Kako piše Bild, na Šaulića je tada naleteo pijani Levent, brzinom od 160 kilometara na sat, na mestu gde je dozvoljeno 80 km/h.

Kako podseća Bild, Šaban je izašao iz vozila, ali se srušio posle i umro od posledica unutrašnjeg krvarenja usled pucanja aorte.

foto: Dragana Udovičić

Smrt Šaulića je izazvala ogorčenje u Srbiji, a predsednik Vučić i ministar spoljnih poslova Dačić su izrazili saučešće porodici pevača.

Oglasio se i Jerit Šol, advokat Alsina:

- Moj klijent je dobijao pretnje smrću na internetu.

Alsin je prvo proveo tri meseca u pritvoru, a sada, kako tvrdi njegov advokat, živi u straju, na tajnoj lokaciji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.