ČUVENA GLUMICA KRILA JE DA BOLUJE OD TEŠKE BOLESTI: Sve do SMRTI je čuvala tajnu, a deci je ostavila POTRESNO PISMO
Ove godine u novembru navršiće se dve decenije od prerane smrti glumice Stanislave Peši, Foto: Printskrin/RTS

svi su plakali za njom

ČUVENA GLUMICA KRILA JE DA BOLUJE OD TEŠKE BOLESTI: Sve do SMRTI je čuvala tajnu, a deci je ostavila POTRESNO PISMO

Poslednje godine života, tokom borbe sa opakom bolešću, ostale su zapisane u njenom dnevniku

Objavljeno:

Ove godine u novembru navršiće se dve decenije od prerane smrti glumice Stanislave Pešić. Dama koja je ostavila veliki trag na polju glume, umrla je 1997. godine nakon dugogodišnje borbe sa opakom bolešću.

Stanislava Pešić, naša priznata glumica, rođena je u Beogradu u vreme rata, 7. juna 1941. godine, a tek iz trećeg puta uspela je da položi prijemni na Akademiji.

Čim je završila studije angažovana je u Narodnom pozorištu, a na filmu je debitovala 1961. godine, i za ulogu Saše u "Pesmi" Radoša Novakovića nagrađena je na festivalu u Puli. Ogromnu popularnost stekla je ulogom Olge Petrović u čuvenoj TV seriji "Pozorište u kući".

foto: Facebook

Usledile su brojne glavne i sporedne uloge, a na Televiziji Beograd je radila i kao voditeljka programa za decu.

Godine 1992. Stanislava je obolela od raka. Svoju poslednju ulogu u drami “Dugo putovanje u noć” hrabro je odigrala u vreme kada je već bila teško bolesna.

Poslednje godine života, tokom borbe sa opakom bolešću, ostale su zapisane u njenom dnevniku, pretočenom u knjigu "Devetnaest društvenih igara" koja je objavljena nekoliko meseci pred njenu smrt. U njoj je opisala svoju potresnu borbu sa bolešću, strahove, nadanja, ali i objavila pisma koja je u najtežim trenucima slala svojoj deci.

foto: Facebook

Pisala je o svom životu u kojem je, kako je opisala u jednom pismu, “sve pogrešno odigrala, bila neodlučna kada je trebalo da bude odlučna, uverena da je ružna onda kada je bila najlepša".

Stanislava je iza sebe ostavila dva sina - Peru i Ivana. Njen sin Ivan bio je u petogodišnjem braku sa glumicom Vanjom Ejdus sa kojom ima ćerku.

Čuvena glumica otišla je tiho, pre 20 godina, kada je 20. novembra 1997. u Beogradu izgubila najtežu životnu bitku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.