OVO NIKO NIJE ZNAO ČITAVIH 30 GODINA: Lepa Brena prodaje PLJESKAVICE u Novom Sadu! Pored Granda drži i BRZU HRANU!
Lepa Brena već decenijama drži kiosk brze hrane, Foto: Printscreen Instagram

šok!

OVO NIKO NIJE ZNAO ČITAVIH 30 GODINA: Lepa Brena prodaje PLJESKAVICE u Novom Sadu! Pored Granda drži i BRZU HRANU!

Lepa Brena, žena koja je stekla milione, vlasnica je kioska brze hrane koji iz godine u godinu uglavnom pravi gubitke u poslovanju 

Objavljeno: 03.08.2019. 09:39h
  • 50

Da li možete da verujete da Lepa Brena punih 26 godina prodaje pljeskavice i drugu brzu hranu na šalteru? Kurir je, naime, došao do podatka da je gazdarica "Granda" još od 1993. godine vlasnica malenog kioska u Bulevaru oslobođenja u centru Novog Sada!


Brena je neko ko vrlo rado priča o svojim uspesima, pogotovo na poslovnom planu. Sve smo čuli o karijeri dugoj 37 godina, mnogim anegdotama, ali i problemima koji su je kroz život pratili, ubeđeni da sve znamo o njoj. Ipak, isplivao je i ovaj detalj, vrlo zanimljiv. Lepa Brena, žena koja je stekla milione, vlasnica je kioska brze hrane koji iz godine u godinu uglavnom pravi gubitke u poslovanju.

foto: Printscreen

Prema podacima iz APR, u 2013. godini njena "pljeskara" zabeležila je gubitak od 870.000 dinara. To je iznos zbog kojeg bi i mnogo veće firme stavile ključ u bravu, pa je čudno zašto to nije uradila i ona, jer je kiosk registrovan kao mikropreduzeće sa šestoro zaposlenih.

foto: Printscreen

I u narednim godinama nastavljen je sličan trend, doduše povoljniji po Brenu. Sa gubitkom od 438.000 dinara završila je 2015. godinu, dok je 2017. okončala sa neverovatnih 1.421.000 dinara u minusu. Jedino je, prema dostupnim informacijama iz Agencije za privredne registre, prošle godine prihodovala, i to 42.000, dok je 2016. zaradila 21.000 dinara.

foto: Printscreen

- Prvi put čujem da Brena prodaje pljeskavice. To je nemoguće! Zaista je smešno da se, pored tolikog novca koji zarađuje od pevanja i drugih poslova, kao i "Granda", ona bavi i prodajom brze hrane. Još mi je čudnije da za to niko ne zna skoro 30 godina. Mogao bih da shvatim da ona od toga zarađuje mnogo para i da joj je to neka sigurnost, ali u ovom slučaju, ona još gubi novac. Postoji mogućnost da je ona to otvorila jer se plašila da će stati posao s pevanjem, ipak je to bila 1993. godina, vreme inflacije i sveg haosa u regionu. Ali opet, znam sve o njoj, čudno mi je da mi nikada nije rekla za tu brzu hranu - rekao nam je jedan od njenih saradnika.

Zbog čega je Brena izabrala da baš u Novom Sadu drži kiosk? Objašnjenje možda leži u tome što je živela u tom gradu u periodu kada je nastupala sa Slatkim grehom, s obzirom na to da je njen prvi saradnik i osnivač pomenute grupe Saša Popović rođeni Novosađanin.

Od ovoga je zaradila milione
Od "Granda" do restorana

foto: Printscreen/youtube

Posle pevanja, Brena je najviše novca zaradila od "Grand produkcije", čiji je bila suvlasnik do pre nekoliko godina, a ona i Saša Popović većinski deo ove kompanije prodali su za 15 miliona evra.

Pored toga, ona zajedno sa suprugom Bobom Živojinovićem poseduje i laundž bar (kafić i restoran) na Zlatiboru, a ranije su bili uvoznici jednog poznatog energetskog pića, kao i automobila jednog američkog proizvođača.

Takođe, i njihov mlađi sin Viktor vlasnik je restorana u samom centru Beograda, dok je Filip donedavno bio u poslu s jednim restoranom.

Bonus video:

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media