DARKO LAZIĆ NEĆE ODGOVARATI ZA NESREĆU? I pored dokaza još uvek DRŽAVA nije podigla NIKAKVU OPTUŽNICU!
Darko Lazić izbegao robiju, Foto: Printscreen

opet se izvukao

DARKO LAZIĆ NEĆE ODGOVARATI ZA NESREĆU? I pored dokaza još uvek DRŽAVA nije podigla NIKAKVU OPTUŽNICU!

Pevaču je očigledno poštovanje saobraćajnih propisa slaba strana, pa je spisak svih njegovih prekršaja prilično dug

Objavljeno:

Da li će popularni pevač Darko Lazić, koji je izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je zadobio teške telesne povrede, krivično odgovarati, još uvek nije poznato, jer protiv njega ni devet meseci kasnije nema krivične prijave.

Naime, kako je saopšteno "Blicu" iz Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi, koje je nadležno za teritoriju opštine Pećinci gde je Lazić izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta, predmet koji bi teretio Lazića kod njih nije formiran.

- U Osnovno javno tužilaštvo u Rumi nije zaprimljena krivična prijava protiv navedene saobraćajne nezgode - kazali su iz tužilaštva.

Nije poznato zbog čega do krivične prijave protiv pevača nije došlo ni devet meseci nakog nesreće iako je odmah nakon udesa sve ukazivalo na niz saobraćajnih propusta koji su prouzrokovali njegovo sletanje s puta, a kasnije i višemesečnu borbu za njegov život.

foto: Damir Dervišagić

Prve informacije nakon što je Lazić sleteo s puta ukazivale su na to da je pevač učinio više saobraćajnih propusta: nije bio vezan, vozio je pod dejstvom alkohola, a takođe je vozio više od 100 na sat.

Iako u nezgodi, na svu sreću nije bilo povređenih osim Lazića, pevač je zbog prebrze vožnje i pod dejstvom alkohola učinio krivično delo: teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Za ovakvu vrstu dela, propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina.

foto: Dado Đilas

Pevaču je tri sata nakon udesa urađen alkotest koji je pokazao da je pevač imao 1,39 promila alkohola u krvi. S obzirom na to da je alkotest rađen tri sata kasnije, gotovo je sigurno da je Lazić u krvi imao više promila alkohola, čak oko dva!

Utvrđeno je da pevač nije bio ni vezan u trenutku kada je automobil skrenuo sa kolovoza u livadu i prevrnuo se nekoliko puta.

Vozilom je upravljao bez vozačke dozvole koja mu je ranije oduzeta zbog prekršaja koje je činio.

Uprkos tome, to očigledno nije bilo dovoljno za pokretanje postupka protiv pevača.

foto: Printscreen

Tri meseca nakon stravične nesreće u kojoj je samo pukom srećom i borbom lekara za njegov život uspeo da spase živu glavu, na društvenim mrežama osvanuo je snimak gde se pevač vozi sa prijateljem kolima, i to bez sigurnosnog pojasa.

Međutim, kako je, nakon što je snimak izazvao burne reakcije javnosti, rekao njegov saputnik iz kola Miljan Vranić, "zbog povreda rebara on nije mogao da stavi pojas preko ramena, već mu je bio oko struka i rukom ga je pridržavao".

foto: Printscreen

Pevaču je očigledno poštovanje saobraćajnih propisa slaba strana, pa je spisak svih njegovih prekršaja prilično dug.

SVI LAZIĆEVI PREKRŠAJI

27. 11.2013. Vozio automobil kome je istekla registracija

19.03.2015. U Beogradu, van naseljenog mesta, vozio 80 kilometara na sat više od propisane brzine u tom delu saobraćajnice

20.04.2015. Vozio bez vozačke dozvole i pod zabranom vožnje

22.05.2015. Vozio pod zabranom

07.07.2015. Dva prekršaja vožnje pod zabranom i bez vozačke dozvole

11.08.2016. Nepropisno parkiranje u Beogradu

22.11.2016. U mestu Umčari vozio je 20-40 kilometara na sat brže nego što je propisano u tom delu saobraćajnice. Istoga dana napisana mu je i prijava zbog vožnje bez adekvatne vozačke dozvole

26.11.2016. Komunalna policija mu je napisala kaznu za nepropisno parkiranje na aerodromu u Beogradu

7.12.2016. Kažnjen sa 15.000 dinara plus 1.500 dinara troškova suda što nije hteo da kaže ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime u trenutku kada je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. Kaznu još uvek nije platio.

18.12.2017. Nepropisno parkiranje u Rakovici

17.04.2018. Vožnja bez vozačke dozvole i brza vožnja (u naseljenom mestu vozio od 70 do 100 kilometara na sat)

23.10.2018. Brza vožnja bez vozačke dozvole

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.