RADIM U KAFIĆU I ČEKAM PRAVU PRILIKU: Reči ćerke glumca Marka Nikolića će vas zaboleti! Progovorila o TEŠKOM POSLU!
Mina Nikolić završila je studije u prvoj klasi Dragane Varagić na Akademiji umetnosti u Beogradu, Foto: Dragana Udovičić

PAMTI OČEVE POUKE

RADIM U KAFIĆU I ČEKAM PRAVU PRILIKU: Reči ćerke glumca Marka Nikolića će vas zaboleti! Progovorila o TEŠKOM POSLU!

Tata mi je pred kraj života rekao: "Više ne brinem za tebe" - te mi reči mnogo znače, izjavila je Mina Nikolić

Objavljeno: 22:04h

Mlada glumica Mina Nikolić, ćerka pokojnog glumca Marka Nikolića, krenula je očevim stopama, završila je glumu, a dok čeka na ulogu radi u kafiću.

Sine, svaki posao je težak na svoj način, znaš i sama", jedina je rečenica koju je omiljeni srpski glumac, Marko Nikolić, uputio ćerki Mini kada je čuo da želi da upiše glumu. I upisala je i završila studije, u prvoj klasi Dragane Varagić na Akademiji umetnosti u Beogradu.

Pre pola godine bard je preminuo, ostavljajući za sobom veliku prazninu, ne samo u svojoj porodici već i celom našem glumištu. I dok "zemaljski dani teku", njegova Mina sprema se za drugu sezonu serije "Žigosani u reketu" (i ulogu vedre, duhovite Gage koja svira trubu), za treću sezonu "Nebojša čelik šou" (režija Milutin Petrović) u okviru obrazovnog programa RTS, ali i dalek put: u Njujork i čuveni Teatar Elen Stjuart "La Mama".

Po završetku studija imala sam malu ulogu u Kišovoj "Elektri" na sceni Narodnog pozorišta, s rediteljskim potpisom Ive Milošević. Bilo je to moje prvo predstavljanje u teatru, u divnoj atmosferi i inspirativnom procesu rada. Volela bih da mi se opet "desi" neka predstava u ovoj kući", kaže Mina Nikolić na početku razgovora za Novosti.rs.

foto: Dragana Udovičić

U međuvremenu, "desila" joj se antička drama (Euripidove "Trojanke"), u kojoj je dobila ulogu lepe Helene Trojanske.

Iz Kosovske Mitrovice pozvala me je na audiciju prijateljica koja je na čelu privatnog Kulturnog centra "Akvarijus". Dala sam otkaz u oba kafića u kojima sam radila i rešila da okušam sreću. Predstava je nastala kroz proces radionice, s dvadesetak učesnika sa Kosova, a u Njujorku će nam se (u decembru) pridružiti i članovi ansambla iz Kambodže i Gvatemale. Projekat je osmišljen da u njemu rade ljudi čije su zemlje prošle kroz ratno iskustvo, a izvodi se na starogrčkom i jezicima američkih starosedelaca.

Priča sa ovom ljupkom glumicom nesvakidašnje lepote, neminovno se vraća na početak i trenutak kad je odlučila da se bavi očevom profesijom.

Nisam išla ni u jednu školu glume. Za prijemni ispit pomagali su mi Nela Mihailović i Nebojša Dugalić. Tata je izjavio da ne ume da se bavi pedagoškim radom i "prosledio" me svojim kolegama. Kada je rekao da je svaki posao težak, i dodao ono "znaš i sama", mislio je na mnogobrojne dane snimanja u vrela leta i ciču zimu. Pa i na sva propuštena pecanja i utakmice. Sećam se kako se jednom beskrajno radovao fudbalskom prvenstvu u Japanu, imao je čak i spremnu kartu, a onda je zbog posla morao da odustane. Ali, rekao mi je i da zbog svega onoga što mu je gluma donela, ne bi u životu radio ništa drugo. Umeo je da uživa u sitnim stvarima, koje sam i sama već zavolela: druženju s različitim ljudima, uspesima projekata u kojima je učestvovao, putovanjima, svakom danu tako različitom od prethodnog.

foto: FACEBOOK SCREENSHOT

Na pitanje kako je tata ocenjivao njen dar i angažman, Mina s jednostavnim osmehom odgovara:

Roditelji su imali tremu samo pred moj prvi kolokvijum. I nisu bili zadovoljni! Ispratili su i sve moje druge ispite, možda s previše kritičnosti, ali ne zameram. Kasnije, i kad su bili ponosni, to nisu pokazivali. Pogotovo tata... Već je bio bolestan, očekivao je odlazak u bolnicu, ali i premijeru mog kratkometražnog filma "Brazilka", u režiji Sare Marković. Stigao je da pogleda "treću ruku" montaže. Posle toga mi je rekao: "Više se ne brinem..." Te mi reči mnogo znače. Za sada i dalje radim u kafiću i čekam pravu priliku. Neku komediju, zašto da ne? Možda baš zato što je izvan moje "komforne zone", želela bih da je radim. Verujem da sa dramom znam meru, dok se s komedijom teže opuštam. Sve pomalo, po pet posto", s širokim osmehom i puno neposrednosti kaže Mina za Novosti.rs.

KRATKA KOSA

Neočekivano, pogotovo za glumicu, Mina je odsekla svoju dugu kosu i ošišala se na kratko. Na komentar da joj prirodno kovrdžava kosa lepo stoji i njenu pojavu čini osobenom, kaže:

Posle tatine smrti shvatila sam da sam se u životu jedino plašila njegovog odlaska... Za sve što se potom dešavalo, nije mi trebalo puno odvažnosti. Pa ni za neke korake i promene. Između ostalog, i mog izgleda.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.