KAKO JE PROTEKLO HAPŠENJE BOKIJA 13: Krenuo na Mikonos, a završio u ZATVORU, pronađeni SNIMCI kojim je ucenjivao
Boki 13, Foto: Printscreen

SVI DETALJI

KAKO JE PROTEKLO HAPŠENJE BOKIJA 13: Krenuo na Mikonos, a završio u ZATVORU, pronađeni SNIMCI kojim je ucenjivao

Bojanu Jovanovskom se na teret stavlja da je od jednog poslovnog čoveka iz Severne Makedonije, koji je pod istragom, tražio ogroman novac da bi posredovao da nadležni odustanu od njegovog gonjenja

Objavljeno:

Bojanu Jovanovskom (33), poznatijem kao Boki 13, sud u Severnoj Makedoniji odredio je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je od jednog Makedonca koji je pod istragom iznudio 1,5 miliona evra i novac potrošio na garderobu i putovanja!

Podsetimo, lisice su mu stavljene u ponedeljak, kada je pokušao da uđe u Grčku. Kako prenose skopski mediji, policija je juče upala u prostorije koje koriste Jovanovski i njegovi roditelji i, pored dva kompjutera i laptopa, zaplenila i više komada firmirane garderobe, nakit, satove i umetnička dela.

Pored Bokija 13, koji je u Srbiji postao poznat kao rijaliti učesnik koji se oblačio i ponašao kao žensko, policija je uhapsila i izvesnog Zorana Milevskog Kičeza, a obojici se stavlja na teret da su počinili krivično delo primanja nagrade za nezakonit uticaj. Skopski istražitelji i dalje vode istragu i sumnjaju da ima još umešanih u aferu "reket", među kojima su navodno najmanje dvojica političara vladajuće stranke.

foto: Printscreen/ Instagram/ boki13official

- Jovanovski se sumnjiči i za pranje novca, odnosno da je 1,5 miliona evra, koliko je uzeo, ubacio u legalne tokove tako što je pokupovao odeću i plaćao putovanja - kaže tužilac Vilma Ruskoska.

Priča kao za holivudski scenario, kako prenose mediji iz Severne Makedonije, počela je još u novembru prošle godine, kada je uhapšeni Milevski ugovorio sastanak Bokija 13 i muškarca koji je pod istragom.

- Tražili su od njega osam miliona evra, uz obećanje da će preko tužioca, s kojim su u prijateljskim odnosima, da utiču da se postupak protiv njega obustavi, a da će, ako to ne bude moguće, za pet miliona evra da izdejstvuju bolji status za njega - saopšteno je iz tužilaštva.

Navodno, muškarcu pod istragom ponudili su i da im novac da u četiri rate, a iznos od 1,5 miliona, kako prenose, dao im je iz dva dela.

foto: Printscreen/ Instagram/ boki13official

Skopski mediji spekulišu da je reč o biznismenu koji je obuhvaćen istragom koja je pokrenuta upravo u novembru 2018, kao i da ih je on prijavio policiji i da je u tužilaštvu pristao da svedoči protiv njih.

- Ključni dokazi su audio i video snimci - saopštila je javna tužiteljka Vilma Ruskovska. Mediji spekulišu da je u kompjuterima koje je policija zaplenila od Jovanovskog pronađeno još kompromitujućeg materijala o drugim ljudima iz Severne Makedonije, među kojima su i snimci seksa, a za koje veruju da su pripremljeni za nove ucene.

Ostavka Tužiteljki zaposlio sina Makedonski zvaničnici nisu saopštili ime tužioca s kojim je Jovanovski šurovao, ali je posle njegovog hapšenja specijalni tužilac Katica Janev podnela ostavku, a istražitelji su joj oduzeli mobilni telefon kako bi se proverila njena veza i sve komunikacije sa Jovanovskim. - Opšte je poznato da su oni privatno dobri - preneli su makedonski mediji. Kako navode, njen sin je zaposlen na televiziji čiji je vlasnik otac Jovanovskog, a čije su prostorije pretresane u sklopu istrage.

foto: Printscreen/Instargam/boki13official

Hapšenje Krenuo na Mikonos? U trenutku kada je uhapšen na graničnom prelazu Bogorodica, između Makedonije i Grčke, Boki 13 je bio, kako prenose makedonski mediji, u automobilu sa voditeljkom Lilom Filipovski. Pojedini mediji spekulišu da su krenuli na mondensko grčko ostrvo Mikonos. - Lila je nekoliko sati bila zadržana, sedela je, pila lekove i plakala - preneli su mediji. Inače, Boki 13 često je boravio u Srbiji i na društvenim mrežama objavljivao fotografije sa srpskim pevačima.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.