AKO SAM PREŽIVELA SMRT SINA, PREŽIVEĆU I RAK: Marina Tucaković MOGLA DA UMRE jer je dugo IGRNORISALA OPAKU BOLEST
Poznata hitmejkerka otkrila detalje svoje najveće životne borbe, Foto: Printscreen

REŠILA DA ŽIVI

AKO SAM PREŽIVELA SMRT SINA, PREŽIVEĆU I RAK: Marina Tucaković MOGLA DA UMRE jer je dugo IGRNORISALA OPAKU BOLEST

Tvrdi da je znala da ima rak i pre nego joj je potvrđena dijagnoza

Objavljeno:

Autorka najvećih hitova domaće muzike Marina Tucaković (65) prizaje da godinama nije reagovala na simptome bolesti, da je zapustila svoje zdravlje i umalo dozvolila da je rak dojke savlada, ali je ipak odlučila da se bori.

Opaki kancer dijagnostikoivan јој je u februaru 2018. godine i odmah je zbog veličine i ozbiljnosti uklonjen. Lekari su јој spasli život, ali je pred njom je dug put do konačnog izlečenja.

Primetila sam promene na dojci i osećala sam se jako loše, čak sam počela i da mršavim, a to su bili već simptomi odmakle bolesti. Otišla sam kod lekara, uradila osnovne analize i odmah mi je potvrđena dijagnoza. Pored toga tada mi je otkriven i dijabetes, za koji nisam ni znala da ga imam. Sve to је dodatno zakomplikovalo moje i onako teško stanje", rekla je Marina u ispovesti za Informer i otkrila detalje svoje borbe s karcinomom.

Nisam bila izenađena kada su mi rekli da imam rak i pomirila sam se sa tim saznanjem. Nisam burno reagovala niti pravila dramu, jer sam navikla da sebe uvek stavljam na poslednje mesto. A i u životu mi se toliko ružnih i teških stvari izdešavalo da sam navikla da reagujem па loše vesti. Jednostavno, rekla sam sebi da moram da se pomirim sa istinom i da počnem da se borim. Odlučila sam da sledim sve preporuke lekara i moj ključni savet svakome ko oboli jeste da upravo to radi. Lekare morate slušati", ispričala je Tucakovićeva.

foto: Printscreen

Tumor iz dojke odstranjen joj je 13. februara 2018. godine, a onda je usledela agonija i višemesečni boravak u bolnici.

Operisana sam i lečila se na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu. Nakon operacije dolazila sam i odlazila iz bolnice, i to je trajalo mesecima. Bila sam u veoma lošem stanju, rezultati su bili katastrofalni. Nakon operacije pojavila mi se i voda u plućima, što je dodatno otežavalo moje zdravstveno stanje i pravilo mi tegobe. Toliko je bilo vode da su mi uradili čak 20 punkcija, izvlačenja vode špricem. Prvih godinu dana bila sam na hormonskim tabletama, a zatim je usledilo i deset zračenja, pa citostatici. Sada sam počela sa hemioterapijama, preventivno, zbog nekih sekundarnih promena. I sve to iziskuje dosta vremena u bolničkom krevetu. Ali i na to sam se navikla i zbog svoje želje za životom, ali i zbog divnih lekara i sestara koji mi daju volju da se borim", objašnjava Marina i dodaje šta je sve dobro koristiti u fazi lečenja.

Ništa posebno nisam ni jela ni pila, samo sam povela računa o unosu šećera i masti, kako zbog dijabetesa tako i zbog samog raka, jer puno masnog i slatkog ne prija", dodala je Marina.

foto: Zorana Jevtić

Jela sam dosta voća i povrća, pila sok od cvekle i aronije. lšla sam i na metabotičke infuzije, jer mi baš prijaju. Primila sam i dve imuno-vakcine u Nemačkoj, a na jesen možda odem i po treću. Jedino cigarete nisam uspela u potpunosti da ostavim", iskrena je Marina Tucaković.

Epidemija raka

Marina i dalje uspešno vodi borbu sa kancerom dojke.

Moje zdravstveno stanje nije idealno, ali je sto puta bolje nego na početku. Zato savetujem svim ženama da ne idu mojim putem, već da čim primete neku promenu odu kod lekara, jer je vreme lek. Bolest nije naivna, rak je kao neka epidemija koja napada sve više mladih. Ako sam preživela smrt svog sina, preživeću i bolest.

Bitno je nikada ne odustati

Marina kaže da je najvažniје da neko ko oboli od karcinoma nikada ne klone duhom i ne padne u depresiju, jer to vodi u sigurnu smrt.

Bitno je da žene ne odustanu i da se ne predaju, već da budu realne i imaju taj nagon za životom", poručila je Marina.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.