ZVALI SU JE NAJLEPŠA ŽENA SVETA: A život joj je bio pravi pakao (FOTO) (VIDEO)
Agneta Feltskog, Foto: Printscreen

STRAŠNE STVARI

ZVALI SU JE NAJLEPŠA ŽENA SVETA: A život joj je bio pravi pakao (FOTO) (VIDEO)

Postigla je veliku svetsku popularnost, imala je novca do krova, ali nije imala ljubavi i sreće

Objavljeno:

Švedska pevačica kultne grupe ABBA Agneta Feltskog počela je da peva u ranoj mladosti, a sa 13 godina i dve prijateljice osnovala je grupu The Cambers. Nakon napuštanja sastava, Agneta ulazi u sastav Berta Engharta i istovremeno, sa 15 godina radi kao telefonistkinja u jednoj automobilskoj firmi.

Prvi album izdaje sa 18 godina, a sve pesme na albumu potpisuje sama.

Na snimanju jedne muzičke emisije u TV studiju u Geteborgu upoznaje Bjorna Ulvaeusa, a dve godine kasnije njih dvoje stupaju u brak i počinju muzičku saradnju. Brak je potrajao 9 godina i dobili su dvoje dece, a razvode se tokom najplodnijeg razdoblja ABBA, što rezultira čuvenom pesmom The Winner Takes It All.

Pesmu je napisao Bjorn, a ona govori o ljubavnom razlazu u kojem jedna strana očajnički želi da zadrži vezu, ali druga je odlučila da krene dalje. Time je Agneti naneo dvostruki udarac - ne samo da joj je pesmom dao do znanja šta oseća, već je ta pesma bila priznanje i svima drugima.

Godine 1983. nakon raspada grupe, Agneta se posvećuje solo karijeri, objavljuje album Can't Shake Loose, ali nakon njegovog nesupeha, povlači se na čak 15 godina iz javnog života - od 1988. do 2003.

1990. udala se za švedskog hirurga Tomasa Sonenfelda, no ni taj brak nije dugo potrajao i razveli su se tri godine kasnije. Ubrzo nakon toga, njena majka je počinila samoubistvo skočivši sa svog balkona, a Agnetina depresija se pogoršava sledeće godine, kad je umro njen otac.

foto: Printscreen

Činili se da stvari napokon idu na bolje kad je 1997. započela vezu sa Gertom van der Grafom, koji je navodno bio opsednut s njom još od detinjstva, ali njegovo ljubomorno i opsesivno ponašanje uzelo je maha. Pratio ju je svugde i nije joj dopuštao da diše, pa je bila prisiljena čak i da pomoć potraži na sud.

Oni su mu na kraju izdali zabranu približavanja te je deportovan u Holandiju 2000. Ali, on nije da ga to previše ometa, i ponovo upao na njen posed i približio se njenoj kući 2003., kad je ponovno uhapšen i zabranjen mu je ulazak u Švedsku. 2005. je zabrana istekla, a on ju je ponovo počeo da je maltretira. Agneta se tada vratila u studio i snimala album "My Colouring Book" koji je izdat 2004. godine, ali stalna maltretiranja psihopate su uništila objavljivanje njenog solo albuma jer je svojim pretnjama uzrokovao otkazivanja njenog albuma.

foto: Printscreen

2010. pojavila se u javnosti ruku pod ruku s Bjornom na premijeri mjuzikla Mamma Mia! u Kopenhagenu te dala tračak nade ABBA-fanovima izjavom da je moguće ponovno okupljanje legendarne četvorke, ali grupa se ipak nije ponovo okupila. Danas kaže da je zadovoljna, a dodaje da Bjorna, koji se preselio u London, retko viđa, samo za rođendane njihove dece, ali nemaju prisan odnos.

On je u braku s Lenom dobio još dvoje jece - djevojčice Emu i Anu. On je 2008. priznao kako pati od demencije - ima trajne gubitke pamćenja zbog kojih ne može da se seti brojnih uspomena iz svog života, pa tako ni najuspešnijih trenutaka iz ABBI-ne karijere.

BONUS VIDEO:

KOLIKO JE SAMO PRESLATKA! Kad je videla na televiziji akvarijum sa ribicama, maca isplazila jezik i nikud se ne pomera! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.