U SREĆNIM LJUDIMA JE BILA NAJVEĆA ZVEZDA: Danas živi u ALBANIJI a njena transformacija je haos! (FOTO)
Foto: Printscreen/RTS

NEKAD I SAD!

U SREĆNIM LJUDIMA JE BILA NAJVEĆA ZVEZDA: Danas živi u ALBANIJI a njena transformacija je haos! (FOTO)

Glumica Zlata Numanagić, domaćoj publici najpoznatija po ulogama u "Otpisanima" i "Srećnim ljudima", napravila je hrabar i neočekivan korak kada je otvorila restoran u Albaniji

Objavljeno:

Zlata u svom restoranu u gradiću Sarandi služi srpsku i mediteransku hranu, pa se na meniju mogu naći i riblji specijaliteti, i pljeskavice, ćevapi i punjene paprike. Ideju za ovaj restoran Zlata je dobila kada je sa prijateljicom Oliverom bila na letovanju u Albaniji.

"Uživali smo u neverovatnim bojama mora, od tirkizne, sive do teget i crne, čarobnim zalascima sunca. Dopali su nam se lokali gde se jede sveža riba, oduševili su nas predusretljivi i gostoljubivi meštani. Kad je po povratku u Beograd Olivera predložila da baš u Sarandi ostvarimo mladalačke snove, jer ne znam čoveka koji nije poželeo da ima svoju kafanu, trebalo mi je tri sekunde da joj kažem da", ispričala je Zlata za Gloriju svojevremeno.

foto: Damir Dervišagić

U restoranu, koji je s radom počeo 27. maja, osim njih dve radi lokalno osoblje. Komuniciraju na engleskom i "kuhinjskom albanskom", kako Zlata duhovito kaže. Glavna kuvarica je Afrodita.

"Ona je divna, specijalista je za ribu, ali mesu je dušu vadila dok je nisam naučila da pljeksavice ne pritiska već ih ostavi na miru kad se peku. Olivera joj je nedelju dana objašnjavala kako se prave srpski specijaliteti, kao što su sataraš ili bećar paprikaš."

Meštani, koje glumica opisuje kao divne, srdačne i prostodušne ljude, dugo nisu znali ko su dve Srpkinje koje su se "usudile" da prve i jedine otvore restoran u njihovom "malom mestu". A kad im je Zlata rekla da je glumica, bukvalno su pali u nesvest.

foto: Damir Dervišagić

"Najčešće su me viđali u radnoj uniformi, bez šminke, kako brišem terasu i stolove, idem u nabavku. Kad su na jutjubu videli snimke iz "Otpisanih" i "Srećnih ljudi", nisu mogli da veruju. Zagledali su me, širili slike preko celog ekrana. A kad je krajem avgusta u nedeljnom izdanju njihovih novina izašao intervju sa mnom, onda su stvarno pali u nesvest. Mislim da onoliku fotografiju naši nisu objavljivali ni kad sam bila na naslovnim stranama."

Zlata se nedavno vratila u Beograd i ovih dana će se posvetiti glumi. Čeka je mnogo obaveza u pozorišnim predstavama, sve do proleća, kada se vraća u svoj kutak na Jonskom moru.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.