GLUMICA POGINULA NA ISTOM UKLETOM MESTU GDE I TOŠE PROESKI: Njene poslednje reči rasplakale su BALKAN
Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

GLUMICA POGINULA NA ISTOM UKLETOM MESTU GDE I TOŠE PROESKI: Njene poslednje reči rasplakale su BALKAN

Dolores Lambaša, poznata hrvatska filmska, televizijska i pozorišna glumica bila je na vrhuncu karijere kada je tragično izgubila život u 32. godini.

Objavljeno: 11:28h

Dolores se kobne večeri vraćala iz Beograda za Zagreb. Njen prvobitni plan bio je da sa kolegom Stojanom Matavuljem prespava u hotelu u Iloku, međutim u poslednjem trenutku odlučili su se za noćnu vožnju, piše “Pulsonline“…

Nakon zabave sa prijateljima, Dolores i Stojan krenuli su put Zagreba. 23. oktobra 2013, u 6:45 ujutru, njihov automobil, koji je vozio Matavulj, sudario se sa drugim vozilom. Od siline udarca oba vozila sletela su s puta, a mlada glumica, iako je bila vezana izletela je kroz prozor.

“Nisam ga prepoznao i samo sam mu rekao da sam u redu, a on mi je odgovorio da je njegova saputnica teško povređena. Tada sam video da neko leži pored, on se vratio do nje i kleknuo, dozivao je… Grozna situacija. U međuvremenu su se neka vozila zaustavila, a vrlo brzo došla je i Hitna pomoć”, prepričao je nakon nesreće jezivu scenu vozač automobila sa kojim su se sudarili Dolores i Stojan.

foto: Printscreen

Sa teškim povredama abdomena i unutrašnjih organa, Dolores je prevezena u bolnicu gde je odmah operisana, međutim zbog težine njenih povreda doktori nisu bili optimistični. Samo nekoliko sati kasnije izgubila je bitku. Nesreća u kojoj je tragično stradala Dolores Lambaša dogodila se kod Slavonskog broda, na istoj deonici puta na kojoj je 6 godina ranije poginuo i Toše Proeski.

Glumicu čijoj lepoti su se svi divili, mnogi su je nazivali ikonom novijeg hrvatskog filma, a najveću popularnost doživela je u filmu “Vjerujem u anđele”, kao i u serijama “Odmori se, zaslužio si”, “Zauvijek susjedi”, “Zakon ljubavi”, “Najbolje godine”, “Ruža vjetrova”…

Njen privatan život konstantno je intrigirao javnost. Naime, Dolores je bila poznata po vezama sa starijim muškarcima, a jedan od njih bio je čuveni glumac Frano Lasić, koji posle tragedije nikada nije želeo da govori o svojoj bivšoj devojci.

Prvi poznati dečko lepe glumice bio je njen kolega Ivo Gregurević, sa kojim je imala veoma burnu vezu. Više puta su raskidali i mirili se, najavljivali i otkazivali venčanje, da bi nakon 5 godina ipak raskinuli vezu.

foto: Adria Media

Još jedan njen poznati partner bio je biznismen Josip Radeljak, sa kojim je bila u vezi 3 godine, a pred Doloresinu smrt kružile su glasine da je u vezi sa 10 godina starijim rediteljem Goranom Rukavinom.

U poslednjem, neobjavljenom intervjuu, koji je dala za hrvatske medije izjavila je da joj je jedina želja da bude živa i zdrava.

“Za trideset godina volela bih biti živa i zdrava. Volela bih i dalje da glumim, plovim i lovim ribu. Ma ne treba meni puno. Mene mogu povrediti samo razočaranja. Znam koliko sam spremna da učinim za ljude koji uspeju da uđu u prvi krug mog srca, ta ljubav je bezuslovna. Ali kada očekujem isto od tih ljudi, gotovo uvek se razočaram. U životu je najbolje očekivati određene stvari samo od sebe i sam sebi dokazivati sopstveni rast”, rekla je tada Dolores.

Dolores je sahranjena 25. oktobra 2013. godine, u svom rodnom gradu Šibeniku.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.