GODINAMA KRIO OGROMNU TRAGEDIJU IZ DETINJSTVA: U njegovom nadimku LEŽI TAJNA o JEZIVIM uspomenama iz PROŠLOSTI!
Predrag Živković Tozovac, Foto: Printscreen / Instagram

TEŠKO ODRASTANJE...

GODINAMA KRIO OGROMNU TRAGEDIJU IZ DETINJSTVA: U njegovom nadimku LEŽI TAJNA o JEZIVIM uspomenama iz PROŠLOSTI!

Talenat za muziku otkrili su njegovi roditelji kada mu je bilo četiri godine

Objavljeno: 12:46h

Popularni pevač narodne muzike decenijama je prisutan na sceni, a tokom karijere iznedrio je brojne hitove. Predrag Živković Tozovac je srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike. Talenat za muziku otkrili su njegovi roditelji kada mu je bilo četiri godine, a već sa deset godina svirao je harmoniku na svadbama.

foto: Damir Dervišagić

Njegov otac zvao se Svetozar, a majka Budimka. Svetozar je bio harmonikaš koga su svi poznavali po nadimku Toza. Otuda potiče i pevačev nadimak Tozovac. Međutim, njegovo detinjstvo obeležila je velika tragedija, smrt oca, koga kaže dugo nije mogao da prežali.

Predrag Živković Tozovac U oktobru 1941. godine nemačka vojska je streljala njegovog oca, zajedno sa još nekoliko hiljada Kraljevčana. Ostao je sam sa majkom i bakom, a u više navrata je isticao kao se majka lavovski borila za njega kroz život.

foto: Nemanja Pančić

Njegova velika popularnost počela je 1971. godine, međutim 1972. snima pesmu "Jeremija" koju tadašnje komunističke vlasti svrstavaju u četničke pesme, zbog čega je morao da se skloni kod prijatelja u Nemačku.

Kada se nakon dve godine vratio u Srbiju, vlasti su mu oduzele pasoš.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.