DEA ĐURĐEVIĆ PONOVO OPERISANA! Zahvat je bio VEOMA KOMPLIKOVAN, čekaju se rezultati
Dea Đurđević, Foto: RTV Pink printscreen

PREŽIVELA STRAŠNU NESREĆU

DEA ĐURĐEVIĆ PONOVO OPERISANA! Zahvat je bio VEOMA KOMPLIKOVAN, čekaju se rezultati

Deu sada čeka dug oporavak

Objavljeno:

Voditeljka Dea Đurđević uspešno vodi borbu za zdravlje koju je počela još sedmog februara, kada ju je udario autobus i otkinuo joj ruku.

Nakon što joj je tada stanje stabilizovano, bilo je izvesno da je čeka još operacija, a jedna od zahtevnijih izvedena je pre nekoliko dana u strogoj tajnosti kada su mediji u pitanju.

Kako saznaje Blic, operacija je bila zahtevna i trajala je nekoliko sati, a prema poslednjim prognozama, trebalo bi da je prošla dobro. Ishod će se znati tek kada prođe neko vreme.

Dea Đurđević
Dea Đurđević foto: Printscreen / Instagram

Zahvat je predvodi profesor doktor Marko Bumbaširević, koji je nadaleko poznat po svojoj uspešnosti kada su ovakvi slučajevi u pitanju.

- Veliki hirurški tim koji čine nekoliko mikrohirurga, neurohirurga i ortopeda izvršili su veoma složenu operaciju. Oni su nerve iz Deinih nogu morali da presade u povređenu ruku kako bi u potpunosti uspeli da vrate pokretljivost ruke - kaže izvor Blica upućen u zdravstveno stanje voditeljke i objašnjava da su ishodi ovakvih postupaka često neizvesni:

- Niko unapred nije mogao da zna da li će se nervi primiti u potpunosti, odnosno da li će profunkcionisati u ruci kao što su radili u donjim ekstremitetima. Međutim, prema procenama lekara, ne bi trebalo da bude problema. Oni veruju da će sve proći bez većih komplikacija.

Kako saznaju, Deu sada čeka dug oporavak u kojem je potrebno da bude potpuno posvećena tome kako se kreće.

- Dea ponovo mora da uči da hoda i pomera ruku, jer je usled operacija gde su nervi presađeni to neizbežan sled okolnosti. Kako je u više navrata pokazala da je hrabra i uporna, svi su sigurni da će imati snage i za ovo. Njena želja i volja za kvalitetnijim životom je vodi kroz sve bitke koje je vodila do sada i njen optimizam je jako bitan za doktore koji vode ovaj slučaj - otkriva izvor Blica.

Dea Đurđević
Dea Đurđević foto: Printscreen Instagram/deadjurdjevic

Dea je za “Blic” kratko prokomentarisala novu operaciju:

- Čitav tok lečenja protiče onako kako tim hirurga misli da treba da se odvija. I dalje sam u bolnici, a moje zdravstveno stanje je dobro. Sledi period rehabilitacije i oporavka.

Upravo zbog intervencije, ona se nije pojavila u emisiji Ognjena Amidžića, gde je bila najavljena u utorak uveče. Kako je voditelj rekao, gostovanje je otkazano zbog Deinog zdravstvenog stanja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.