TOP LISTE DOSTOJNE NEBESKOG NARODA: Ovo smo nekada slušali i ostaje nam kao KULTURNA BAŠTINA napaćene nam Srbije!
Karamela izvodi pesmu "Plači zemljo", Foto: Printscreen

AUUU

TOP LISTE DOSTOJNE NEBESKOG NARODA: Ovo smo nekada slušali i ostaje nam kao KULTURNA BAŠTINA napaćene nam Srbije!

Uvek smo mi bili pomalo šizofreni kada je muzika u pitanju

Objavljeno:

Pre 20ak godina u Srbiji se muzika jako menjala, narodnjaci su postali "in", odnosno postali su deo trendseta i onoga što oblikuje mlade. Iz "Avlije, avlije" prešli su u moderniji turno folk zvuk, a pojavili su se i denseri, navodni reperi i sve to nekako zajedno u paketu!

Kada pogledamo kako su te TOP LISTE tada izgledale, teško nam je a da ne pomislimo da smo svi mogli da kolektivno zaradimo neku šizofreniju, ali onda i ne treba da se čudimo što su deca tog vremena sada "navučena" na markiranu odeću i "butik pesme".

Od Mice Trofrtaljke koja ima duet sa tada popularnom grupom Twins i pesmom "Motori", prelazimo na drugi predlog koji čini SUPER TRIO: Saša Popović, Knez i Beki Bekić sa pesmom "Giljam dade".

I to naravno, nije kraj, bilo je tu i onih čije su pesme zaista ostale zapamćene u narodu poput Željka Šašića i pesme "A tebe nema", mada je čovek moramo priznati imao daleko kvalitetnije pesme od ovoga!

Posle toga sledi neviđen "prelaz" pa tako sa Željka odjednom upada kokoška u kadar, ne ozbiljno mislimo na pernatu životinju koja je u spotu Branke Sovrlić u pesmi "Da mu nisam dala", pravo kultuno nasleđe!

E pa dragi naši, to su vremena bila, a sada nam smeta jedan Cobi? Živ ti nama bio i slobodno unosite još više američkog zvuka jer sa našim nasleđem ne ginu nam vašari još 100 godina!

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.