DARKO KOSTIĆ MORA DA ČISTI ULICE BEOGRADA 360 SATI! Od vrhunske karijera do ĐUBRETARA za samo nekoliko godina!
Darko Kostić, Foto: Damir Dervišagić

SKANDAL

DARKO KOSTIĆ MORA DA ČISTI ULICE BEOGRADA 360 SATI! Od vrhunske karijera do ĐUBRETARA za samo nekoliko godina!

Darka Kostića biće podneta prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, po kojoj mu preti novčana kazna ili rad u javnom interesu

Objavljeno: 23.05.2019. 14:39h
  • 7

Modni kreator Darko Kostić, protiv kog će biti pokrenut prekršajni postupak zbog sumnje da je u ponedeljak uveče u kafiću u Ulici maršala Birjuzova remetio javni red i mir tako što je vikao i lomio inventar, mogao bi da bude osuđen na kaznu od 10.000 do 150.000 dinara ili na rad u javnom interesu.


- U zakonu je predviđeno da se onaj ko narušava javni red i mir nepristojnim, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ili ugrožava imovinu ili vređa moral građana kazni novčanom kaznom od 10.000 do 150.000 dinara ili radom u javnom interesu od 80 do 360 časova - kaže sagovornik Kurira.

foto: Vladimir Sporčić

Srbi retko rade

Rad u javnom interesu ili društveno koristan rad, kako navodi, kazna je na koju osuđeni retko pristaju. Iako je ova mera izuzetno popularna u svetu, prema rečima našeg sagovornika, građani Srbije radije idu u zatvor nego u park da, primera radi, pomažu radnicima prilikom sađenja cveća ili skupljanja lišća.

- Jedan radni dan u javnom interesu traje osam sati i zamenjuje jedan dan zatvora, odnosno kaznu od 1.000 dinara. Međutim, ta kazna je dobrovoljna. Odnosno, ukoliko, primera radi, Kostić bude proglašen krivim, da bi radio u javnom interesu umesto da plati novčanu kaznu, on sam mora da izrazi želju ili pristane na to - objašnjava sagovornik.

foto: Kurir

Darko Kostić, prema njegovim rečima, tako bi svoju kaznu mogao da odsluži u nekoj od ustanova koje ne ostvaruju finansijsku dobit, već se njihova zarada sliva u budžet, kao što su javna komunalna preduzeća koja su zadužena za čišćenje ili uređenje grada, parkova, travnjaka ili, recimo, u nekoj ustanovi koja brine o starima ili nezbrinutima.

- U zavisnosti od godišnjeg doba i sezonskih poslova, ali i kvalifikacija onog koji treba da je služi, određuje se i gde bi neko mogao da odradi kaznu. Najčešće se upućuju u JKP "Gradsko zelenilo" - dodaje naš sagovornik.

Divljao u kafiću

Podsetimo, modni kreator je u ponedeljak uveče priveden pošto je vlasnik kafića pozvao policiju kada je Kostić, koji je mirno sedeo u lokalu, iznenada podivljao, počeo da viče da ga svi mrze, a onda i da baca čaše i pepeljare po lokalu. Policija ga je privela, ali pošto nije bilo elemenata za podnošenje krivične prijave, on je pušten na slobodu i protiv njega će se voditi prekršajni postupak.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media