OTKRIVENA GREŠKA U GLASANJU NA EVROVIZIJI! Tamara Todevska i Severna Makedonija tek se sada RADUJU! POTPUNI OBRT
Slavlje u Severnoj Makedoniji, Foto: Printscreen

LEPE VESTI!

OTKRIVENA GREŠKA U GLASANJU NA EVROVIZIJI! Tamara Todevska i Severna Makedonija tek se sada RADUJU! POTPUNI OBRT

Evropska radiodifuzna unija saopštila je da je ustanovljeno da je tokom finalne večeri Evrovizije došlo do greške u glasanju kada je reč o beloruskom žiriju, te da je Severna Makedonija zapravo osvojila sedmo, a ne osmo mesto.

Objavljeno:

Predstavnica Severne Makedonije Tamara Todevska je, kako je ustanovljeno, zapravo bila prva prema glasovima žirija. Ona je presrećna zbog ovih vesti, te se odmah javno zahvalila svima koji je podržavaju.

- Kakve divne vesti. EBU je upravo potvrdila da je zbog greške u glasanju u Belorusiji naša zemlja zapravo prva prema glasovima žirija i sedma u finalu Evrovizije. Ne mogu opisati koliko sam srećna! Volim vas sve! Hvala vam - poručila je Tamara.

Problem je nastao nakon što je žiri iz Belorusije raspušten posle prve polufinalne večeri jer su prekršili važno pravilo Evrovizije - u jednom intervjuu otkrili su na koji način će glasati. Budući da oni zbog toga nisu imali pravo glasa u finalu, EBU je, prema pravilima, stvorila zamenski agregatni rezultat (izračunat na osnovu rezultata drugih zemalja sa sličnim glasačkim zapisima), kako bi se odredilo glasanje beloruskog žirija za veliko finale.

foto: Printscreen

- EBU potvrđuje da smo otkrili da je zbog ljudske greške korišćen netačan agregatni rezultat. To nije imalo uticaja na izračunavanje bodova izvedenih iz televotinga u 41 zemlji učesnici i pobednik i prve četiri pesme ostaju nepromenjene - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, prema prvobitno saopštenim glasovima Tamara Todevska osvojila je drugo mesto prema glasovima žirija, a osmo u konačnom zbiru glasova u finalu Evrosonga.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.