OVOLIKO PARA NIKADA U ŽIVOTU NEĆEMO VIDETI! Sandra Meljničenko dala 110 MILIONA DOLARA za jednu jedinu stvar!
Sandra Meljničenko, Foto: Profimedia

BOGATSTVO!

OVOLIKO PARA NIKADA U ŽIVOTU NEĆEMO VIDETI! Sandra Meljničenko dala 110 MILIONA DOLARA za jednu jedinu stvar!

Aleksandra Sandra Meljničenko, supruga ruskog milijardera Andreja Meljničenka, već godinama važi za najbogatiju Srpkinju na planeti, a u njeno bogatstvo ne ulaze samo vile, jahte i nakit već i neka od najskupljih umetničkih dela na svetu.

Objavljeno:

Tako je bivša "modelsica", čije je devojačko prezime Nikolić, na jednoj aukciji pazarila jednu od sliku čuvenih lokvanja francuskog impresioniste Kloda Monea, nastalu 1906. godine, i to za čak 110 miliona dolara! Iako je ova kupoprodaja obavljena još pre nekoliko godina, vest se tek nedavno pojavila u britanskim medijima.

Inače, pojedini strani mediji već su pisali o tome koliko bivša manekenka ceni umetnost. Najbogatija Srpkinja pre nekoliko godina otkrila je i kako izgleda njen luksuzni dom u Londonu, koji je opremila upravo vrednim umetničkim delima. - Skoro kompletna kuća je ukrašena delima iz 18. veka, uglavnom iz Francuske - izjavila je ranije bivša manekenka, koja je najavila i da će svoju kolekciju umetnina, u koju spadaju i njene basnoslovno skupe unikatne haljine najpoznatijih kreatora, kao i antikvitetni nameštaj, zaveštati muzeju, ali nije rekla kom.

foto: Printscreen

- Smatram da je sebično da bilo kakav oblik umetnosti čuvamo samo za sebe - poentirala je Sandra, koja je, između ostalog, vrednim umetničkim delima, među kojima su navodno još neke Moneove slike, ukrasila i enterijer suprugove i svoje čuvene jahte "A", o kojoj su mnogo puta pisali i domaći i strani mediji.

foto: Profimedia

Bračni par, podsetimo, živi zajedno već 12 godina, imaju dvoje dece, a upoznali su se u Barseloni preko zajedničkih prijatelja. Njihov brak u javnosti se pominje uglavnom kroz prizmu brojki. Tako su mediji pisali da je njihovo gala venčanje na Azurnoj obali, gde su goste zabavljali Vitni Hjuston, Enrike Iglesijas i Kristina Agiljera, koštalo čak 30 miliona evra. Kasnije je par počeo da oprema zajedničke kuće i stanove po celom svetu i da kupuje skupocena umetnička dela, ali i dalje umeju da se zabavljaju, pa je najpoznatija ruska snajka iz Srbije nedavno proslavila rođendan na ostrvu biznismena Ričarda Brensona, koje je zakupila za tu priliku, a jedna od gošći bila je njena prijateljica Nina Badrić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.