OVO JE ĆERKA TANASIJA KOJI JE OŠAMARIO BALERINU! Neverovatno liči na OCA, a svi smo je gledali u POZNATOJ SERIJI!
Tanasije Uzunović, Foto: Marina Lopičić

I ONA JE UMETNICA

OVO JE ĆERKA TANASIJA KOJI JE OŠAMARIO BALERINU! Neverovatno liči na OCA, a svi smo je gledali u POZNATOJ SERIJI!

Tanasije je kćerki govorio da se ne prilagođava, već da bude ono što jeste

Objavljeno: 21.05.2019. 18:06h
  • 9

U Narodnom pozorištu u Beogradu sinoć je došlo do incidenta između glumca Tanasija Uzunovića (77) i balerine D. K. (31). Prema nezvaničnim saznanjima do incidenta je došlo u bifeu pozorišta.

Dramski umetnik je ove podatke demantovao, a malo ko zna da je njegova ćerka takođe glumica, koja se sa njim pojavila u seriji "Nemanjići, rađanje kraljevine".

foto: Nemanja Nikolić

Uzunović je ćerku dobio u 50. godini sa trećom suprugom Mirom. Sofija sada ima 25 godina i igrala i u Narodnom pozorištu, gde je Uzunović prvak drame.

- Sofija je odmalena pokazivala interesovanje za razne stvari i nikad nisam ozbiljno razmišljao o tome da bi mogla da odabere glumu za životni poziv - priznaje Tanasije.

foto: Printscreen

- Lepo je pisala, zanimala se za književnost, težila je za autentičnim izrazima u muzici. U gimnaziji je odlazila u "Dadov", što mi je bilo veoma drago jer sam smatrao da je bolje da vreme provodi u dramskoj sekciji nego da se interesuje za folk i rijalitije. Jedan prijatelj mi je tada rekao: "Ona će biti glumica". Odgovorio sam mu da to ne dolazi u obzir, a on je na to samo proročanski kazao: "Videćeš". I ispostavilo se da je bio u pravu. Kad su je oborili na prijemnom na Fakultetu dramskih umetnosti, rekao sam joj da neke stvari mora da prelomi ukoliko želi da se bavi glumom, a ona je to želela po svaku cenu. Kasnije je upisala Akademiju umetnosti u klasi Dragane Varagić. Na prvoj godini sam joj skrenuo pažnju da u ovoj profesiji nema protekcije, da sama mora da pokaže koliko vredi i pronađe svoj put - rekao je ranije Uzunović za "Gloriju".

foto: Printscreen

Tanasije je kćerki govorio da se ne prilagođava, već da bude ono što jeste.

- Objasnio sam joj da je to težak, mučan i nepriznat posao koji može da se radi samo pod jednim uslovom - ako se neizmerno voli. Trenutna situacija je poražavajuća, ali ne mogu i neću da joj rušim ideale, kao ni da joj dajem lažnu nadu. Mora mnogo da radi, pogotovo sad na početku karijere, a tu je i pitanje njene selekcije, odnosno odluke da li će se prikloniti jeftinim elementima i izražajnim momentima, ili će tražiti istinu, jer gluma bez istine ne može. Gluma je emocija, temperament, mašta, inteligencija da se sve to skupi, a do umetnosti je mnogo daleko. I mora da "krade" scenski izraz, zanatske cake- rekao je on.

Bonus video

POZDRAV ZA MOJE PRIJATELJE U SRBIJI: Zvezda serije "Seranovi" EKSKLUZIVNO za Glossy šalje video poruku na čistom SRPSKOM JEZIKU!

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media