TAMARA TODEVSKA PROGOVORILA O NAMEŠTALJCI NA EVROVOZIJI: Ponosna sam, kao da smo POBEDILI!
Tamara Todevska, Foto: Printscreen

ISTINA

TAMARA TODEVSKA PROGOVORILA O NAMEŠTALJCI NA EVROVOZIJI: Ponosna sam, kao da smo POBEDILI!

Pevačica Tamara Todevska zauzela je osmo mesto na ovogodišnjoj Evroviziji i time ostvarila najbolji plasman za svoju državu u dosadašnjem učešću na prestižnom muzičkom takmičenju.

Objavljeno:

Do samog kraja je bilo neizvesno da li će pobedu na ovogodišnjem izboru za pesmu Evrovizije odneti Severna Makedoniju, koju je predstavljala Tamara Todevska, inače rođena sestra Tijane Dapčević. Tamara Todevska je oduševila čitavu Evropu svojim nastupom, a nakon glasanja stručnog žirija našla se na drugom mestu u finalu Evrovizije. Zatim su usledili glasovi publike, te je u konačnom zbiru Severna Makedonija završila na osmom mestu, dok je pobedu odnela Holandija.

Ponosna sam na sve što smo uradili. Ovo je timski uspeh. Tri meseca smo mukotrpno radili i stvarno smo svi verovali u uspeh. Ovo je bilo iskustvo koje nikad neću zaboraviti - rekla je Tamara na početku razgovora za “Blic”.

foto: Printscreen

Tokom glasanja publike Tamara je završila na osmom mestu iako je pre toga bila druga, na pitanje da li je nezadovoljna ovakvim načinom glasanja, kaže:

- Naravno da ne. Ja se stvarno osećam kao da smo pobedili. Ovo je naš najveći uspeh na Evrosongu. Prvo finale nakon sedam godina i prvi put smo u top deset. Jako sam ponosna i na sebe i na ljude koju su radili sa mnom.

Mnogim gledaocima nije bilo jasno kako su raspoređeni glasovi publike, kao i da je takmičenje namešteno, ali Tamara ne smatra da je tako.

- Shvatam glasanje, ali više mi nije važno. Osećam se kao da smo pobedili. Ne verujem da je takmičenje namešteno. Mislim da je svako ko pobedi zaslužio pobedu. Jako mi se sviđa “Arcade” i mislim da je Holandija zaslužila pobedu.

foto: Printscreen

Žiri Severne Makedonije u finalu nije dao nijedan glas Srbiji, što je mnoge iznenadilo, a da li je Tamaru?

- Ponosna sam i srećna i to je najvažnije sada. Hvala svima što su glasali i napravili da moj san postane moja realnost - kaže Tamara.

S druge strane, Tamarina sestra, Tijana Dapčević, nakon finala je otkrila koliko je ponosna.

- Jako sam ponosna na sestru koja je doživela uspeh i Makedoniji donela 8. mesto prvi put u istoriji. Od kada je Makedonija nezavisna, nije se desilo da ima tako dobar plasman. Do samog kraja je bila prva i onda se desio taj momenat glasanja publike, koji mi uopšte nije jasan, ali nema veze, kako god. Ja sam ponosna sestra, ona je napravila veliki uspeh, bila je stvarno na visini zadatka. Maestralno je donela sve, ne samo polufinale i finale nego svih 15 dana koliko je bila u Tel Avivu. Svim srcem smo svi uz nju, pogotovo ja i moj sin Vuk. Ja sam najponosnija sestra na svetu - rekla je Tijana za “Blic”.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.