ŽAO MI GA JE KAO BRATA! Petar Božović NEUTEŠAN zbog smrti Miše Janketića
Petar Božović, Foto: Vladimir Sporčić

in memoriam

ŽAO MI GA JE KAO BRATA! Petar Božović NEUTEŠAN zbog smrti Miše Janketića

Proslavljeni glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je danas, u sredu 15. maja u Beogradu, 9 dana pre svog 81. rođendana.

Objavljeno: 14:35h

Mišine kolege neutešne su zbog gubitka još jednog velikana srpskog i jugoslovenskog glumišta, a glumac Petar Božović sa poštovanjem je rekao nekoliko rečenica.

- Znao sam da je bio bolestan i da je u bolnici. Šta da vam kažem? Žao mi ga je kao brata. Miša je bio veliki glumac i njegov repertoar je ogroman. Ostavio je sigurno neizbrisiv trag ne samo u svom pozorištu, nego i na filmu i televiziji - kazao je Petar Božović.

foto: arhiva JDP

Miša je rođen 24. maja 1938. godine u Novom Sadu. Gimnaziju je završio u Beogradu. Upisao je studije književnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu, ali je posle tri godine, 1958. postao student glume na Akademiji za pozorište, radio, film i televiziju.

U raskošno bogatoj karijeri Miša je odigrao preko stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom.

Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju. Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade „Pavle Vujisić“ za životno delo.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.