DRUŠTVENE MREŽE KAZNIĆE OŠTRO JELENU KARLEUŠU! Sada je snašla nova DRAMA, i to sve zbog VAKCINA
Jelena Karleuša, Foto: Nemanja Nikolić

širila je paniku

DRUŠTVENE MREŽE KAZNIĆE OŠTRO JELENU KARLEUŠU! Sada je snašla nova DRAMA, i to sve zbog VAKCINA

Ne piše joj se dobro.

Objavljeno: 12:33h

Jelena Karleuša je svojevremeno izazivala paniku na društvenim mrežama boreći se protiv vakcinacije dece. Karleuša je tada pozivala narod da ne vakciniše decu MMR vakcinom, tvrdeći kako postoje nuspojave, uprkos uverenjima lekara da su vakcine proverene.

Karleuša je zbog širenja panike i nesmotrenih izjava završila i na sudu, i to kada je grupa zabrinutih roditelja podnela krivične prijave protiv nje i njoj sličnih zbog širenja straha, panike i pojave epidemije morbila. No, izgleda da ni tu nije kraj mukama za pevačicu. Kako tvrde svetski mediji, najveće društvene mreže poput Instagrama i Fejsbuka objavile su da će se obračunati sa govorom mržnje, bilo kakvim pozivima na nasilje, ali i sa zagovornicima izbegavanja vakcinacije.

foto: Printscreen

Tvorci društvenih mreža objavili su da će se brisati grupe, profili i svaka vrsta propagande koja bude objavljivana, a najnovije odluke Fejsbuka i Instagrama uključuju i brisanje objava u kojima se spominju oznake ovakvog sadržaja.

Zbog komplikacija malih boginja u Srbiji je u 2018. godini umrlo 12 osoba, među kojima su i deca i odrasli. Kako su tada pisali domaći mediji, kolektivni imunitet je opao, jer roditelji, vođeni stavovima antivakcinaša - da MMR izaziva autizam - nisu želeli da vakcinišu svoju decu. Pošto je Karleuša prednjačila u toj propagandi, sada bi moglo da joj se desi da ostane bez jedinog medija preko kojeg komunicira sa fanovima, a to su društvene mreže.

foto: Printscreen, Zvezde Granda

Ćerka mi je imala problem zbog MMR-a Karleuša je tvrdila kako je njena mlađa ćerka imala zdravstvenih problema nakon primanja ove vakcine.

- Jedna ćerka je imala velike probleme posle vakcinacije MMR-om i mene može da optuži za krivično delo samo roditelj koji nije imao nikakvih problema. Ja, kao roditelj koji je imao velikih problema, apelujem na vas, na zdrav razum, da imate pravo na izbor, kao u svim zapadnoeevropskim zemljama. Vi imate pravo da u ime svoje dece tražite dokaze da vakcina nije štetna - izjavila je tada JK.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.