LEPOTA SILVANE ARMENULIĆ BILA JE VANSERIJSKA: Njena sestra je takođe PEVAČICA i NEVEROVATNO su iste! (FOTO)
Silvana Armenulić je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći, Foto: Printscreen Youtube

KAO JAJE JAJETU

LEPOTA SILVANE ARMENULIĆ BILA JE VANSERIJSKA: Njena sestra je takođe PEVAČICA i NEVEROVATNO su iste! (FOTO)

Pogibija sestara iz doma Barjaktarevića odredila je sudbinu njihove najmlađe sestre Dine

Objavljeno:

Odlaskom Silvane Armenulić muzička scena nekadašnje Jugoslavije ostala je bez dame odličnog glasa i vanserijske lepote.

Kada je poginula Jugoslavija je plakala. Vest koja je odjeknula pre skoro 42 godine, šokirala je sve. Kako one koji su voleli i slušali muziku koju peva Silvana Amrenulić, tako i one koji nisu. Ona je bila jedna od onih osoba koje ostavljaju bez daha i glasom i stasom i harizmom koju u sebi nose.

Zilha Bajraktarević, kako je bilo njeno pravo ime po kom je malo ko zna poginula je na autoputu Beograd - NIš kod mesta Kolari vraćajući se iz Aleksandrovca gde je imala koncert. Sa njom su tada nastradali i njena sestra Mirjana Bajraktarević i violinista Rade Jašarević. Neke okolnosti nikada nisu razjašnjene, kao i ta zašto su u tom trenutku bili tek na pola puta do Beograda kada je u to vreme trebalo da budu već kod kuće. Ostala je misterija i ko je vozio automobil...

Pogibija sestara iz doma Barjaktarevića odredila je sudbinu njihove najmlađe sestre Dine.

foto: Printscreen Youtube

Sestra Dina nikada nije pročitala izveštaj obdukcije, dok braća jesu. Oni su joj rekli da ne čita. Mirjana je bila u šestom mesecu trudnoće kada je poginula.

Silvanina ćerka Gordana imala je samo dvanaest godina kada joj je majka poginula.

Majka Hajrija je u očajanju govorila:

- Ne mogu da verujem da više nikada neću videti i čuti svoje mezimice. Nikada ih više neću slušati na radiju, gledati na televiziji. Sve bi mi bilo lakše kada bi Dina krenula njihovim stopama. Ona veoma liči na Silvanu i veoma lepo peva. Ona je moja uteha i moja nada...

A posle prvog uspeha, Dina Barjaktarević je rekla:

- Srećna sam što sam uspela, ali znam da je potrebno još mnogo godina rada da dostignem svoje sestre. Publika me je primila na koncertima i kao dobru pevačicu, a ne samo kao naslednicu Silvane i Mire. Ipak, najsrećnija je naša majka. Ja sam sada za nju i Silvana i Mira zajedno, ja sam nastavak prekinute pesme u kući. Moja braća i sestre ne mogu da slušaju ploče poginulih sestara i uvek gase radio. Majka naprotiv. Ona svakodnevno preko gramofona druguje sa glasovima svoje izgubljene dece i jedva čeka dan kada ću se i ja pojaviti na televiziji...

Nekoliko meseci posle onog crnog oktobarskog dana 1977, Dina je zapevala u Beogradu. Publiku u Domu sindikata u Beogradu zapanjila je njena neverovatna sličnost sa Silvanom. Svečanim glasom, u potpunoj tišini, voditelj je najavio sestru dve miljenice narodne muzike i udaljio se sa scene. Najteže je u tom trenutku bilo - pevati. Već posle prvih taktova, dvoranom se prolomio oduševljeni aplauz. Dina je pevala, ali bila je van sebe od uzbuđenja.

Na podsticaj Radio TV Revije, Televizija Beograd je prihvatila da snimi prvu ploču Dine Bajraktarević. Neočekivano, međutim, odlučila je da odloži svoj debi.

- Nisam želela da ljudi kažu kako sam je snimila samo zato što sam sestra Silvane i Mirjane. Smatrala sam da treba još da učim i radim, i da je najbolje da ploča sačeka godinu dana - rekla je Dina, a sve prenosi vestionline.

Posle višegodišnje pauze, 1987. godine pojavio se Dinin prvi LP za aleksandrovački Diskos. Ovom pločom je najavljivala svoj povratak u estradne vode. Kao razlog svog dugog odsustvovanja sa scene, rekla je da nije mogla sve da izdrži:

- Morala sam se povući. Sama, ucveljena, pesmom sam morala zaceljivati rane drugih. Ogroman je to bio teret. Pevati i plakati nisam mogla, iako su mi mnogi obećavali "zlatne dvore". Kada sam odlučila da ponovo zaplivam našim estradnim vodama, nisam ni u snu mogla da pomislim na koje ću teškoće naići. Kompozitori, diskografi, pevači, novinari, svi od mene traže i žele da pevam kao Silvana. Ne dozvoljavaju mi da imam svoj stil, svoj imidž i da gradim karijeru kao Dina Barjaktarević.

Skoro dvadeset godina, mirnim i povučenim životom, daleko od muzike, Dina Bajraktarević živela je u Bugarskoj sa suprugom Žikom Nikolićem i sinovima Silvanom i Sašom, da bi se skrasila u Danskoj, kod majke i braće.

U međuvremenu je ostala bez supruga.

Bonus video

MALI KINEZI POSLALI PORUKU MIKIJU ĐURIČIĆU: Presmešni video širi se društvenim mrežama, svi mu govore DA JE BOG! Pčelar objavio, a ON sve snimio!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.