PLAKAO JE KAO MALO DETE! Spremna optužnica protiv Turčina koji je usmrtio Šabana ! Kazna mu ZAVISI OD 1 STVARI
Šaban Šaulić, Foto: Kurir

tuga!

PLAKAO JE KAO MALO DETE! Spremna optužnica protiv Turčina koji je usmrtio Šabana ! Kazna mu ZAVISI OD 1 STVARI

U nesreći koja se dogodila kod isključenja za Girersloh stradali su Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, dok je Šaulićev kum teže povređen

Objavljeno: 10.05.2019. 08:10h
  • 7

Kako se saznaje, javni tužilac u Nemačkoj čeka procenu brzine kretanja automobila kojim je Levent izazvao saobraćajnu nesreću na auto-putu u gradu Bilefeldu, kod isključenja za Gitersloh, u kojoj su stradali ledgendarni pevač Šaban Šaulić i njegov bliski prijatelj i klavijaturista Mirsad Kerić, dok je Šaulićev kum teško povređen.

- U roku od tri nedelje tužiocu bi trebalo da stignu veštačenja brzine kretanja automobila, kao i rezultati analiza Leventove krvi na alkohol i drogu. Kvalifikacija krivičnog dela i kazna koja mu preti zavisiće pd toga koliko je promila alkohola imao u krvi, da li je pozitivan test na kanabis, kao i da li je vozio brzinom većom od dozvoljene - kaže izvor iz Nemačke upućen u slučaj.

Tužilac je najavio podizanje optužnice čim dobije ove izveštaje. Na zahtev tužioca vozač "mazde" je u februaru odveden u pritvor po hitnom postupku zbog opasnosti od bega. Međutim, Turčin je prošlog petka prijavio adresu prebivališta i on je pušten da se brani sa slobode.

Kako je rekao Leventov komšija, poreklom sa naših prostora, koji je želeo da ostane anoniman, Levent je prijavio kao prebivalište adresu svoje devojke sa kojom je u vezi oko četiri meseca, u drugom gradu na oko 55 kilometara od Gitersloha.

On je Leventa video kada je izašao iz pritvora i došao do stana u kojem je prethodno živeo sa majkom.

- Ošišao se skoro na ćelavo i obrijao je bradu. Po komšiluku se priča da je plakao u pritvoru kada mu je majka bila u poseti i govorio da mu je žao zbog onoga što je učinio - kaže sagovornik.

Kako dodaje, Levent se u ulici družio sa dva brata Turčina, od kojih bi povremeno pozamljivao automobil i divljao po ulici, bez vozačke dozvole.

- Prestao sam da pričam sa njim kada je mogao da ugrozi život jednog deteta. Tog dana dete je vozilo bicikl kroz ulicu, kada je on velikom brzoinom projurio tim automobilom - dodaje Leventov komšija.

Levent ga je čak, dodaje, u više navrata pitao da li zna gde može da kupi vozačku dozvolu na crno. Kako dodaje, Levent je često konzumirao marihuanu i " na to je cela ulica smrdela".

Sagovornik se prisetio kobnog dana.

- Dolazila je policija u naš kraj, ali nisam pomišljao na Leventa. Međutim, kada sam pogledao fotografije sa lica mesta na vestima, shvatio sam da je to taj automobil. Prepoznao sam ga i po detalju na retrovizoru - kaže sagovornik.

Šabanova porodica nije podigla tužbu


Kako se saznaje, do javnog tužioca nije stigla privatna tužba od porodica nastradalih. Naime, na privatnu tužbu imaju pravo bračni partner, deca i roditelji. Ukoliko neko od njih podnese tužbu, sud će je prihvatiti.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media