PRIZNAO JE DA IMA BIPOLARAN POREMEĆAJ, A SADA JE IZGUBIO I ŽENU U 37. GODINI: Ispovest pevača Bojana Tomovića!
Bojan Tomović, Foto: Printscreen

kida dušu i srce

PRIZNAO JE DA IMA BIPOLARAN POREMEĆAJ, A SADA JE IZGUBIO I ŽENU U 37. GODINI: Ispovest pevača Bojana Tomovića!

Prolazi kroz porodičnu dramu

Objavljeno:

Poznati pevač Bojan Tomović (37) razvodi se nakon 13 godina braka.

Pevač je nedavno šokirao ceo Balkan priznanjem da boluje od Bipolarnog poremećaja, a Bojan je tada i sam izjavio da mu je bolest uništila brak i zdravlje.

Tomović je na svom fejsbuk profilu objavio emotivnu i brutalno iskrenu priču o razlogu razvoda koju vam u originalu prenosimo.

„Ovo moram da napišem zbog svih zajedničkih prijatelja, poznanika i naravno rodbine, jer stvarno više nemam živaca da objašnjavam svima redom, pojedinačno, razlog razvoda.

foto: Facebook

Otišla je. Ima skoro mjesec dana. Kad je krenula da pakuje svoje stvari, po prvi put je nisam spriječavao u tome, naprotiv, pomogao sam joj da se spakuje i iskreno joj poželio sreću kad je napuštala stan. Spasila se, psihički se spasila, jer je samnom teško živjeti. Nikada nisam bio agresivan prema njoj, ali psihičko “maltretiranje” je kažu u rangu sa fizičkim, ako ne i gore. Moje stalne teške depresije i ničim izazvane euforije podjednako su iscrpile i nju, i da je ostala samnom i ona bi ubrzo završila na antidepresivima, zato sam i osjetio neko čudno olakšanje kad je napustila naš dom, jer sam siguran da sam i ja napokon učinio dobro djelo, iako to možda sada tako ne izgleda. To je jedno pošteno, neiskvareno stvorenje, velikoga srca i dobre duše, iz dobre, domaćinske kuće i zaslužila je da bude srećna, da ima potomstvo, kad se već nama nije dalo, jednostavno, zaslužila je normalan život, a ne skoro svakodnevne stresove zbog mene, koji su je zadnje vrijeme redovno dovodili do suza. Nisam više mogao da gledam kako pati i kamo sreće da sam ranije mogao da presječem i pustim je da ode, ali ipak je to 13 i po godina braka i ljubav i prijateljstvo i navika… Ne mogu da lažem, teško mi je, ponekad preteško, ali antidepresivi čine svoje i držim se nekako.

foto: Privatna arhiva

Možda zvuči kao otrcana fraza, ali mene zaista tješi jedino to sto ja stvarno vjerujem u to da će ona sigurno biti srećnija bez mene, da će imati lijep i normalan život, da će se ostvariti kao majka jer je to dugo željela. (a prije sam sve mislio da kad bi je vidio sa nekim drugim, da bi im poželio sve najgore i tom nekom tipu razbio nos, ali sada zaista ne). Imali smo uspona i padova kao i svaki brak, prošli smo zajedno SVE, od Jeseni 2005 pa do Proljeća 2019, bilo je mnogo toga lijepog i samo toga želim da se sjećam. Voljeli smo se jako, kapirali smo se pogledom, mogli smo satima da ćutimo zajedno, a da nam bude lijepo, proputovali smo pola svijeta od Amerike do Albanije, uživali smo u putovanjima, u muzici, u pozorišnim predstavama, gledanju filmova, u našoj prvoj jutarnjoj, crnoj turskoj kafi, u šetnjama sa našom malom Mazom, imali smo neke nase slatke male rituale koji mi sada fale, znali smo iskreno da se radujemo sitnicama, mislio sam da ću da ostarim sa njom i da ćemo jednog dana unuke da smaramo sa pričama kako je u naše vrijeme sve bilo drugačije, a opet normalnije, kako smo “slušali” roditelje, “Poštovali” nastavnike, kako smo se “prvi” put napili tek na proslavi punoljetstva, kako smo preživjeli bombardovanje 1999, kako smo mobilni dobili tek sa 19,20 godina, a internet, onaj preko fiksnog telefona sto krci sa 25 … Njoj sam posvetio svoje najljepše pjesme “JELA”, “Sunce i more”, “Pokucala sreca na vrata”, “Kockice”… Poštovala je moje roditelje, cijelu familiju, iako nije baš lako biti “Crnogorska snaha” ali ona je prihvatila sve naše običaje i svi su je voljeli. Dok mi se stanje nije pogoršalo, htjeli smo i đecu i to petoro, a odabrali smo i imena: Šćepan, Blažo, Mijat, Đukan i Ksenija. Od nje sam učio da budem bolji čovjek, ali izgleda da mi učenje baš i ne ide od ruke. Prvih 10ak godina je stvarno nam je bilo lijepo, ali zadnjih par godina moja mračna strana, moj Bipolar, učinio je svoje i bukvalno smo iz bajke sa početka filma, završili kao psiho triler. Rekla mi je prošle godine da je samnom iz sažaljenja, jer je mislila da bi se ja u afektu ubio kad bi me ona ostavila.

foto: Printscreen

E pa naprotiv, UBIO BI SE DA JE OSTALA SAMNOM, jer bi sebe smatrao manipulatorom i lošim čovjekom koji manipuliše svojom bolešću i maltene na silu drži nekoga kraj sebe gledajući kako propada i tone do samog dna sa kamenom oko vrata tj samnom. E pa NE, zato sam i uporan sa razvodom jer je tako najpoštenije i najbolje,posebno za nju. I ono glavno, da je ne bi neko osuđivao, onaj fazon tipa “Vidi, ostavila ga sad kad mu najviše treba “, NE, to nije istina, razvod je bio više moja inicijativa da bi zaštitio od sebe ženu koju volim,a ja sam “zvanično Bipolaran” već 7 godina, tako da je ona itekako bila uz mene,posebno u najtežim periodima moga života, čak je i previše sebe dala. Prošla je samnom i moje probleme sa alkoholom i drugim lošim navikama, zbog nje sam najviše i prestao da pijem. Bila je uz mene i kad sam se samopovrijeđivao nakon smrti moga Taja, išla samnom po bolnicama, na kontrole, bila je uz mene i kada sam se smijao ko blesav i kada sam danima, ubijen u pojam blejao u jednu tačku i hvala joj na tome, zapravo HVALA joj na svemu što je učinila za mene. Kažu da su u top 5 na listi stresova: smrt člana porodice, lična bolest , razvod, gubitak posla, bolesti u porodici, eto ja sam to sve doživio i nekako preživio (uz sedative, psiho stabilizatore i antidepresive ), ali idem dalje,a gdje ću, kud ću, ne znam ni sam. (zapravo znam, ja ću nastaviti svoj život u Crnoj Gori, a ona će, valjda, u Beogradu, ).

I tako svako na svoju stranu… Sa 37 godina sam ponovo na početku (ili na kraju)

Imam ja jednu staru pjesmu koju sam napisao jos 2007,ali tek sad je osjećam, tek sad me pogađaju riječi te pjesme, a refren ide ovako :

‚‚Čuvaj mi je Bože moj Nek se ne izgubi Sada kada je Više ja ne ljubim Neka bude srećna Pa makar i sa drugim Ma, naučio sam Ja da gubim…“

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.