BILA JE NAJBOLJA RIBA SFRJ, ZARAĐIVALA HILJADE EVRA DNEVNO! Zbog jednog SRAMNOG poteza pukla joj je KARIJERA!
Bernarda Marovt, Foto: Promo

gde je sada ?

BILA JE NAJBOLJA RIBA SFRJ, ZARAĐIVALA HILJADE EVRA DNEVNO! Zbog jednog SRAMNOG poteza pukla joj je KARIJERA!

Bernarda Marovt je, nezvanično, bila proglašena najlepšom misicom Jugoslavije. Za njom su uzdisali svi, ali bila je nepromišljena.

Objavljeno:

Bernarda Marovt, prelepa Slovenka, izabrana je za mis Jugoslavije u Zagrebu 1982. Ipak, na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu diskreditovali su je zbog golišavih fotografija objavljenih u “Startu” što je za to vreme bilo sramno.

Inače, taj godišnji kalendar za 1982. godinu magazina "Start", koji nam je u socijalizmu zamenjivao "Playboy", zbog Bernardinih slika prodat je u neverovatnih 350.000 primeraka.

foto: Promo

Ipak, tridesetak fotografa iz raznih delova sveta proglasili su je misicom fotogeničnosti i dodelili joj titulu najfotogeničnije devojke na svetu. Proglašena je top modelom Italije i top modelom Evrope, a na vrhuncu karijere zarađivala je oko 2.500 evra dnevno.

Danas ima 56. godina i dalje radi kao model i snima reklame. Već dugi niz godina u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje fotomodela, a otvorila je i manekensku školu za mlade. Često učestvuje u organizaciji modnih revija i događaja. Živi na relaciji Slovenija-Italija (Milano), gde ima modnu agenciju.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.