AHMEDOVSKI JE OVOM PESMOM NASLUTIO SVOJU SMRT: Malog Ramba je JEDNA stvar UNIŠTILA iako je bio SREĆAN! (FOTO)
Ipče Ahmedovski, Foto: Printscreen

tuga!

AHMEDOVSKI JE OVOM PESMOM NASLUTIO SVOJU SMRT: Malog Ramba je JEDNA stvar UNIŠTILA iako je bio SREĆAN! (FOTO)

Njegove kolege Rade Vučković i Novica Zdravković dali su mu nadimak “Mali Rambo” jer je bio, kako kažu, vanserijski talenat

Objavljeno:

U julu će se navršiti 25 godina od njegove tragične smrti, a njegovi hitovi i danas se pevaju.

Tog 30. jula 1994. godine odjeknula je vest da je mladi pevač Ipče Ahmedovski poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali nedaleko od Lazarevca. Imao je samo 28 godina, a već je bio vlasnik pet albuma i brojnih hitova koji su se slušali na svim radio stanicama.

Njegove kolege Rade Vučković i Novica Zdravković dali su mu nadimak “Mali Rambo” jer je bio, kako kažu, vanserijski talenat.

foto: Printscreen

Njegove kolege, poput Esada Plavog, potvrđuju da je Ipče bio itekako “opsan pevač” i da s njim nije bilo lako pjevati “rame uz rame”, upravo iz svih gore navedenih razloga koji su ga činili jednim od “najjačih” pevača tog vremena. Neke druge kolege kažu da su gosti s uživanjem i divljenjem slušali Ipčeta kako peva, često ne znajući ni koju pjesmu jer im to, kažu, nije ni bilo važno. Važno je im je bilo da ga slušaju. Lepo je izgledao, plenio je nekom posebnom harizmom, pozitivnošću, apsolutno vladajući situacijom i onim što radi.

Ipče je u Vreocima kod Lazarevca imao devojku Zlatu, trebali su se venčati, ali im zla kob i Ipčetova neobuzdana ljubav za automobilima i brzoj vožnji, nisu dali da se to desi. Zlatinom sestrom se oženio Esad Plavi sa kojim je Ipče, inače, bio veliki prijatelj, a neretko i radne kolege. Kobne večeri, pre nego što će otići u Vreoce kod svoje devojke Zlate, Ipče, koga su zbog fajterskog pevanja na nastupima zvali i Mali Rambo, sa društvom je sedeo u jednoj kafani, veselio se, ne sluteći da će ubrzo doživjeti tragediju.

Po rečima njegovog brata Jašara, koji je te večeri trebao da se vidi s njim, ko zna da li bi se tragedija dogodila. Ipak, nije bilo suđeno jer se Jašar zadržao kod jednog prijatelja da presluša neke od pesama. U međuvremenu, Ipče je krenuo na put i udario u šleper koji mu se našao na putu.

foto: Printscreen

Godinu dana pred pogibiju, kao da je predosećao tragediju, Ipče je na zadnjem albumu imao pesmu, koja je u to vrijeme bila veoma popularna “Kad nestanem jednog dana”. U njoj je proročki naslutio svoju tragediju, a stihovi pesme glase:

“Kad nestanem jednog dana, oko mene biće tama, Ti ćeš naći nekog drugog, izdržati nećeš sama. Eh, da mogu da oživim i da vidim tog Pored vas da stenem, pa nek’ umrem ponovo. Kad nedeljom igra kolo, pevaće se pesme moje, Dok s`njim igraš da l`će zamnom Zaplakati oko tvoje. Ja bolujem već odavno, i polako gubim nadu, Kome ću te srećo moja, ostaviti tako mladu.”

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.