NIKO SE NE SEĆA NIKE: Danas je svi znaju pod punim imenom i prezimenom, popularna je, ali KAO BOGINJA NIJE ZAŽIVELA
Nije ostala upamćena po ovom nadimku, Foto: Printscreen

mitovi i legende

NIKO SE NE SEĆA NIKE: Danas je svi znaju pod punim imenom i prezimenom, popularna je, ali KAO BOGINJA NIJE ZAŽIVELA

Na početku karijere htela je da bude boginja pobede

Objavljeno:

Mnoge poznate ličnosti na estradi se ne predstavljaju pod pravim imenom i prezimenom, već ih javnost godinama zna po nadimcima.

Iako Ana Nikolić sada i na sceni koristi svoje puno ime i prezime, malo ko zna da je i ona na početku karijere, kada je izdavala svoj prvi album, takođe imala umetničko ime - NIKA, koje, međutim, nikada nije zaživelo.

Naime, pevačica je formirala nadimak tako što je spojila prva tri slova svog prezimena i dodala mu početno slovo imena, kako se pretpostavlja na nagovor vrsnog poznavaoca estrade i najpoznatijeg tekstopisca Marine Tucaković.

Inače, Nika je u grčkoj mitologiji boginja pobede, a pandan u rimskoj mitologiji joj je Viktorija. Očito da Ani nije bilo suđeno da na estradi zaživi kao boginja.

Nije zaživela kao NIKA
Nije zaživela kao NIKA foto: Damir Dervišagić

Podsetimo, estradnim nadimcima pribegavale su mnoge velike zvezde, pa je Nada Polić usled estradne dominacije Nade Topčagić i Nade Obrić prekrštena u Anu Bekutu. Nekada mlada i perspektivna Fahreta Jahić iz Brčkog, mogla se pohvaliti dobrim glasom i još boljim stasom, ali ne i reprezentativnim imenom za omot ploče, pa su joj estradni magovi dodelili umetničko ime Lepa Brena. Zgodna Jasna Milenković skovala je nadimak od prva dva slova imena i prezimena. Svakako jedan od najboljih primera transformacije tradicionalnog, starinskog i ruralnog imena u nešto modernije jeste momenat kada je Lepava Mušović nazvana Lepom Lukić.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.