MIRA STUPICA I BORA SU KRALI DA BI PREŽIVELI: Brat i sestra su  preživeli GOLGOTU! OVO JE BILA NAJGORA STVAR!
Mira Stupica, Foto: Printscreen Youtube

TUGA

MIRA STUPICA I BORA SU KRALI DA BI PREŽIVELI: Brat i sestra su preživeli GOLGOTU! OVO JE BILA NAJGORA STVAR!

Sudbina naših glumačkih legendi bila je puna bola...

Objavljeno: 19.04.2019. 12:05h

Velika glumica Mira Stupica preminula je u avgustu 2017. godine, a detalje njenog života mnogi će zauvek pamtiti.

Rođena je kao najstarije dete Radomira Todorovića iz Orašca i Danice rođene Stanišić iz Livna. Njeni roditelji su u to vreme kao profesori gimnazije radili u Gnjilanu. Porodica se kasnije preselila u Gornji Milanovac gde joj je otac umro 1932. godine. Majka je potom dobila posao u Aranđelovcu gde se porodica preselila. Osim Mire imali su još dva sina koja su umrla kao deca i još jednog najmlađeg, kasnije poznatog glumca Boru Todorovića.

foto: Printscreen Youtube

U svojim memoarima, pokojna glumica je opisala težak život i nemaštinu u kojoj su se nalazili ona slavni Bora Todorović.

Brat i sestra Bora Todorović i Mira Stupica proveli su okupaciju Beograda tokom Drugog svetskog rata u Beogradu. Iako je Bora tada imao svega 11. godina, morao je da krade kako bi prehranio svoju porodicu.

foto: Printscreen Youtube

Češće gladni nego siti, snalazili su se na različite načine kako bi preživeli. Ubrzana škola odrastanja ostavila je posledice na licima i dušama ovih glumačkih legendi.

 

foto: Printscreen Youtube

"Mamu su otpustili. Kuća je bila rastresena od bombardovanja, kroz rupe na regastovima ulazili su hladnoća i sneg. Nema hrane, nema drva. Uveče kad ležemo, mi se oblačimo: kapute, šalove, čarape, pa čak i rukavice. A nas troje se u našoj muci čak i zasmejavamo. Bora traži da onako u mraku igramo slovo na slovo, i to samo o hrani. Naše žlezde bi proradile i dugo nas je u noć mučila glad. Bori je bila jedanaesta, a meni sedamnaesta kad je on odlučio da bude glava porodice. Sklepao je neku dasku sa točkićima i uputio se na Železničku stanicu Beograd da bude nosač i da nas svojim radom hrani", prisećala se Mira u svojim memoarima.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media