SREDNJI VEK JE OPET U MODI: Suzana Perić otkriva TAJNU svoje nove kolekcije kojom će POMERITI GRANICE!
Nova kolekcija Suzane Perić nosi naziv „Budoar”, Foto: Ana Paunković

21. APRILA U SKUPŠTINI GRADA BEOGRADA

SREDNJI VEK JE OPET U MODI: Suzana Perić otkriva TAJNU svoje nove kolekcije kojom će POMERITI GRANICE!

Suzana Perić najavila je spektakularnu reviju kojom će zatvoriti manifestaciju Dani Beograda

Objavljeno:
Lidija Stoisavljević

Modna dizajnerka Suzana Perić jedna je od najuspešnijih na ovim prostorima kada je modna industrija u pitanju, a nakon velikog broja uspešnih revija, predstaviće se novom kolekcijom pod nazivom „Budoar”, 21. aprila u Skupštini grada Beograda, u sklopu manifestacije Dani Beograda.

Suzana je u razgovoru za portal Espreso otkrila šta za nju znači učešće na ovako važnoj prestoničkoj manifestaciji, šta joj je bila inspiracija pri stvaranju nove kolekcije za proleće/ leto 2019, kao i to da li će na reviji biti specijalnih gostiju.

Svojom revijom pod nazivom Budoar zatvorićete manifestaciju Dani Beograda. Šta za Vas predstavlja učešće na ovako važnom događaju za srpsku prestonicu?

- Prvi put ću imati reviju u Skupštini grada Beograda i po prvi put posle dve decenije moga rada imam veliku, ne veliku – ogromnu tremu. To je za mene ispunjenje sna kao kreatora koji živi i radi u Beogradu. Stari dvor ima dugu istoriju koja se mora poštovati i ja imam veliku odgovornost. Počastvovana sam što ću zatvoriti manifestaciju Dani Beograda.

foto: Ana Paunković

Vaša nova kolekcija nosi simboličan naziv. Kako je do toga došlo i šta vam je bila glavna inspiracija tokom kreativnog procesa?

- Poznata sam kao veliki ljubitelj putovanja na kojima uvek nađem neku inspiraciju i uvek sa ponosom ističem da sam organizovala reviju „Ples po oblacima”, upravo na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u čast putovanjima. Od prethodne revije baš sam puno putovala, te inspiracije nisu falile. Tako se rodila i ideja o ovoj reviji pod nazivom „Budoar”. Raskošne haljine prvi put počinju da ističu ženstvenost lepšeg pola u visokom i kasnom srednjem veku, za koji se vezuje i pojava budoara, ženskog kutka za oblačenje i doterivanje. U nameri da svojim novim kreacijama za proleće i leto vešto, maštovito i originalno istaknem ženstvenost, upravo u detaljima ovog ženskog kutka, došla sam do ovog naziva.

Moda je svojevrsna umetnost. Šta Vas inače inspiriše u radu i koliko je teško ostati na visini zadatka kada je praćenje trendova u pitanju?

- Svi umetnici, a i sebe smatram umetnicom, slobodne su prirode i svoji, jer tako najviše dobijaju na kreativnosti. Sem u putovanjima, inspiraciju tražim u pozitivnom stavu prema svemu, veri u sebe i u svoj tim sa kojim sarađujem. Ljubav prema poslu, naravno, a moram da spomenem i svoju ćerku Tiffany, koja mi pruža veliku pozitivnu energiju. Čak i u naizgled bezizlaznim situacijama mora da postoji neko rešenje… Retko odustajem. Možda zbog toga što sam rođena u znaku Strelca, uvek idem i gledam napred. Ništa se ne postiže preko noći, već sa puno rada i truda može da se dođe do cilja.

foto: Ana Paunković

Po čemu je prepoznatljivo stvaralaštvo Suzane Perić?

- Mislim da sam prepoznatljiva po ženstvenim, lepršavim haljinama koje ističu najbolje kod žene. Najviše se obradujem kada vidim nepoznate dame koje nose moje stvari i u njima se lepo osećaju i srećne su bilo da su na ulici, u šetnji, na poslu ili u luksuznom restoranu.

Dok iščekujemo novu kolekciju, koja samo što nije ugledala svetlost dana, možete li bar da nam otkrijete koje će boje preovladavati?

- I ova revija će biti začinjena mojom notom kreativnih inovacija, u skladu sa najnovijim svetskim modnim trendovima, uz kroj i kvalitet po kojima sam prepoznatljiva. Lepota i neprolazni šarm žene će ponovo doći najviše do izražaja kroz modele koji će biti predstavljeni na pisti. Modeli će biti inspirisani rafiniranim glamurom, izrađeni od najkvalitetnijih atraktivnih materijala – svile, čipke, kože i pamuka, svetlucavim nitima. Trend koji „Budoar” kreira izborom boja veran je aktuelnim svestkim trendovima.

Da li će na reviji biti specijalnih modela u vidu dama sa domaće javne scene?

- Moje revije su uvek manji performans gde spojim mnoge stvari, pa čak i nespojive… To se od mene i očekuje. Neka ostane tajna do 21. aprila, kada ćete i sami videti šta sam ovog puta pripremila.

foto: Ana Paunković

Tokom svoje karijere imali ste prilike da sarađujete s mnogim damama sa srpske javne scene. Ko je najzahvalniji za saradnju, a s kim je najteže raditi?

- Ne pravim razliku između dama sa jevne scene i mojih kupaca koji nisu sa scene. Sve su mi podjednako drage, a sa mnogima sam i privatno postala prijatelj.

Koga smatrate najvećom konkurencijom u svojoj branši kada govorimo o našem podneblju?

- Mislim da za svakog od nas ima mesta na modnoj sceni u našoj zemlji i tu nema konkurencije u pavom smislu te reči, već se međusobno podržavamo i pomažemo, jer je teško opstati u modnom svetu danas, a pogotovo na ovom podneblju.

Bonus video

TONI CETINSKI SPREMA KONCERT NA STADIONU TAŠMAJDAN: Spremite se za spektakl 22. juna

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.