BALAŠEVIĆ KUPIO RASKOŠNU VILU U HRVATSKOJ: Od cene će vam se ZAVRTETI U GLAVI!!!
Đole se isprsio, Foto: Dragana Udovičić

široko

BALAŠEVIĆ KUPIO RASKOŠNU VILU U HRVATSKOJ: Od cene će vam se ZAVRTETI U GLAVI!!!

Sauna, đakuzi, podno grejanje, bazen....

Objavljeno:

Za sve je kriv moj ortak Zole, to moram da kažem. Tog dana doneo je žurnal sa čudesnim pejsažem... - Ajmo mi u Istru - rekao je - tamo žive vile... Ma, daleko je... Al’ kad već žive, same su krive... I, eto nas.

Tako je nekako glasio tekst pesme novosadskog kantautora Đorđe Balaševića (65), 'Rapsodija o Katrin', napisane 1978 godine. I zaista, 41 godinu kasnije eto Balaševića u Istri. U malom pitoresknom mestu Brtonigla, nedaleko od Umaga, na brežuljku malo dalje od samog naselja, nedavno je kupio vilu.

Nije sam tamo, jer oko njegove lepotice koja se još uređuje ima još osam identičnih drugih vila budućih imućnih vlasnika.

Svako od luksuznih zdanja ima malo više od 200 kvadratnih metara i velike je okućnice s parkiralištem i garažom za dva automobila. Sama vila se sastoji od ogromnog dnevnog boravka, četiri spavaće sobe sa zasebnim kupatilima, spoljnom i unutrašnjom kuhinjom, a uz sve to treba naglasiti kako ima i bazen od 40 kvadratnih metara, saunu, đakuzi, podno grejanje...

Kupac može birati šta će se ugraditi, pa tako može promeniti dizajn pločica, nameštaja, kvaka i uređaja. Za šta se odlučio Balašević, zasad niko ne zna, pa tako to ostaje tajna. U Brtonigli svi znaju da je kupac jedne od tek nedavno sagrađenih vila upravo poznati pevač, no niko nije znao ili hteo da potvrdi tu informaciju. Meštani kažu da ih to ionako ne zanima, jer svi ti koji imaju vile ionako tu neće živeti, nego su tu vikendaški. Tek u restoranu Primizia rekli su nam da je upravo tu kod njih ručao Đorđe, i to vidno zadovoljan, za pretpostaviti naravno, povoljnom kupovinom vile.

U neposrednoj blizini vile nalazi se i poznati Prirodni park Škarline, pa će pevač moći da uživa u netaknutoj prirodi. Prošetati se može doslovno preko brda u neku od istarskih konoba. A ako se želi okupati u moru, dovoljno mu je da se odveze automobilom svega šest do osam kilometara i eto ga na plaži. Dakako, i za beg u civilizaciju ništa lakše, dva do tri kilometra dalje već je na Istarskom ipsilonu koji vodi prema Sloveniji ili unutrašnjosti Hrvatske.

Balašević je vilu u naselju na brežuljku, 400 metara udaljenu od Brtonigle, kupio preko firme Balbelo, čiji je direktor njegova ćerka. To je učinio kako bi verovatno platio manji porez.

Vila s bazenom kakvu je u Brtonigli kupio Balašević realno košta između 300 do 350 pa do maksimalnih 450 hiljada eura, no kažu nam kako bi ista, po principu ključ u ruke, mogla koštati i duplo više.

U tu cenu uračunata je standardna oprema i nameštaj više klase. No sve to vlasnik može promeniti, pa se recimo pre same ugradnje odlučiti za skuplje podne pločice iz Toskane. Rasvetna tela zameniti onima iz Murana. Isto tako, po želji, izmeniti tuš kabine, u kuhinji šporet, frižider i slično skupljim, što u zbiru podiže i cenu.

Koliko se Đole isprsio niko nije hteo da kaže, no prema viđenom, ni ne treba ništa menjati jer je samo po sebi sve vrhunski dizajnirano i dobro ugrađeno. Njegovi susedi koji su kupili identične vile su svi redom stranci. Pretežno Nemci, Austrijanci i Slovenci koji takođe ne žele u blizini slušati gradsku buku, nego cvrkut ptica.

Dok se on doseli u Istru, radnici na njegovom imanju, ali i onom drugih kupaca, užurbano rade i uređuju okolinu. Sade se biljke, postavljaju klima-uređaji, ugrađuje sve naručeno od strane vlasnika.

Potrebno je dakako urediti, odnosno asfaltirati pristupni put, postaviti rasvetu i još mnogo toga. No sve će to biti gotovo za mesec i po dana. Tad će svi, pa tako i Balašević, moći uživati u pravom smislu reči.

BONUS VIDEO: DA LI ROMI UŽIVAJU SVA PRAVA KAO I OSTALI GRAĐANI SRBIJE?! Pitali smo sugrađane šta misle o tome! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.