TEŠKA SUDBINA NAŠE PEVAČICE: Ćerka joj umrla od NEIZLEČIVE BOLESTI, smrt supruga je dotukla, ŠLOGIRALA SE a onda...
Foto: Printscreen

TRAGEDIJA

TEŠKA SUDBINA NAŠE PEVAČICE: Ćerka joj umrla od NEIZLEČIVE BOLESTI, smrt supruga je dotukla, ŠLOGIRALA SE a onda...

Umrla je u domu za stara lica

Objavljeno: 17.03.2019. 11:30h
  • 11

Pevačica narodne muzike Vera Ivković preminula je na današnji dan 2012. godine ostavivši za sobom bogati muzički opus.

Ona je preminula u domu za stara lica u Rumi u 63. godini života. Oni koji su je poznavali kažu da nije mogla da preboli gubitak kćerke Maje, koja je od neizlečive bolesti umrla u 27. godini. Smrt supruga bila je samo kap u prepunoj čaši. Ubrzo se i sama razbolela. Vera je 2006. godine doživela moždani udar, da bi već 2007. bila smeštena u gerontološki centar "Srem" u Rumi.

foto: Printscreen/youtube

- Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi- rekao je ranije za medije Danilo Živković, unuk Vere Ivković, koji je krenuo njenim stopama i učestovao u jednoj od sezona "Pikovih zvezda".

Vlada Živković ispričao je 2008. da se njegova majka mnogo mučila.

- Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac- rekao je tada Verin sin, koji se o majci najviše brinuo otkad je obolela.

foto: Printscreen

U Centru za stara lica prihvatili su je kao člana porodice. Njena prijateljica i koleginica Anđelka Govedarević ispričala je za Puls pre četiri godine da je Vera uvek volela da se smeje, ali da nije mogla da podnese da njene ćerke nema.

- Ona je ranije imala taj divni osmeh, toliko je volela da se smeje. Stalno smo jedna drugu zasmejavale. Jednom smo se i pred Titom usred pesme tako zasmejale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju- ispričala je tada Anđelka.

Bonus video

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media