MEŠTANI KRČEDINA DIŽU SPOMENIK ŠABANU NA MESTU GDE JE PECAO: Dva bela labuda stalno kruže obalom NA KOJOJ JE SEDEO!
Šaban Šaulić, Foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić

već im užasno nedostaje

MEŠTANI KRČEDINA DIŽU SPOMENIK ŠABANU NA MESTU GDE JE PECAO: Dva bela labuda stalno kruže obalom NA KOJOJ JE SEDEO!

Nakon Šabanove pogibije  u Krčedinu je baš tiho

Objavljeno: 06.03.2019. 10:09h
  • 46

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić, koji je nastradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, noći je provodio na nastupima širom Balkana, a mir je pronašao u malom mestu blizu Inđije.

Šaban Šaulić u Krčedinu
Šaban Šaulić u Krčedinufoto: Ana Paunković

Bela kućica odmah pored vode koju je sagradio davnih godina, bila je njegovo utočište u trenucima kada mu je bilo potrebno da razbistri misli i vrati se prirodi. Dva bela labuda stalno obilaze obalu gde je pevač sedeo, dok na terasi vikendice u kojoj je živeo neprestano gore sveće.

Nekada mesto u kojem se orila pesma, nakon smrti legende narodne muzike je tiho i mirno. Put do kuće veoma je strm, ali se na kraju puta pored Dunava izdiže bela kuća koja je sve do kobnog 17. februara bila utočište jednom od najboljih pevača sa ovih prostora.

Šabanova kuća u Krčedinu
Šabanova kuća u Krčedinu foto: Filip Plavčić

- Ovde je živeo kralj. Jednostavno rečeno, otišao je najbolji. Jako sam tužan što se to dogodilo... Zajedno smo pecali godinama. Evo, tačno tamo gde su dva labuda, to je bilo njegovo mesto za pecanje. Tamo je odlazio svakog dana kada je želeo mir i u tišini je pecao. Obožavao je da peca smuđa, uživao je. S obzirom na to da je u gradu ogromna gužva, on je ovde dolazio kada je želeo da se odmori i nađe mir. Čujete samo ptice, krave i konje i to je to. Šaban nikada nije bio uobražen, uprkos tome što je bio velika zvezda. Ovde to nije pokazivao. Svi su ga voleli i poštovali. Mi pecaroši smo odlučili da mu postavimo spomen-tablu na mestu gde je voleo da peca. Baš na tom pesku ćemo je staviti, za mesec dana maksimalno, samo da se dogovorimo šta ćemo da napišemo, to će biti poslednji pozdrav od kluba pecaroša - kaže komšija Milovan za Blic. On dodaje i da je u više navrata pitao Šabana kada će zajedno ponovo ići u Ameriku.

Bonus video

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media