DIVNA KARLEUŠA JE POMAGALA SVIMA, ALI OVOG ČOVEKA JE POSEBNO VOLELA: Zahvaljujući njoj ON je stigao do samog vrha!
Divna Karleuša bila divna u svakom pogledu, Foto: Privatna arhiva

pogurala ga u karijeri

DIVNA KARLEUŠA JE POMAGALA SVIMA, ALI OVOG ČOVEKA JE POSEBNO VOLELA: Zahvaljujući njoj ON je stigao do samog vrha!

Evo kako je Karleuša doprinela gledanosti emisije danas poznatog kolege

Objavljeno:

Retki su voditelji na ovim prostorima imali prilike da u svojim emisijama ugoste i Jelenu i Divnu Karleušu. To je davne 2001. godine uspelo Aleksandru Saši Filipoviću u kultnoj emisiji "Tabloid".

Aleksandar Filipović zahvalan Divni što je postigao veliki uspeh u karijeri
Aleksandar Filipović zahvalan Divni što je postigao veliki uspeh u karijerifoto: Privatna arhiva

Sada, kada Divna više nije sa nama, proverili smo sa autorom pomenute emisije kako danas gleda na to što je imao čast da pre 18 godina ugosti poznatu mamu i ćerku i kakav je tada utisak stekao o čuvenoj radijskog voditeljki.

Filipović pre 18 godina ugostio poznatu mamu i ćerku u svojoj emisiji 'Tabloid'
Filipović pre 18 godina ugostio poznatu mamu i ćerku u svojoj emisiji "Tabloid"foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući Divni Karleuši sam i uspeo da dogovorim to snimanje. Divna je bila jako kolegijalna i profesionalna. To je bilo vreme kada je bilo jako teško doći do Jelene, a tada nije bilo PR menadžera kao sada. Za mene je ta emisija sa Jelenom i Divnom veliki uspeh u karijeri jer je dobila veliki publicitet, a legendarna novinarka Zorica Konić mi je rekla da je to jedna od najboljih emisija koje sam snimio. Prilozi iz te emisije su bili u "Utisku nedelje" i Maski". Sa ove istorijske distance, posle 17 godina, mogu da kažem da će to biti emisija za pamćenje, ali čini mi se da tada ni ja kao autor niti gošće nismo bili shvaćeni na pravi način. Interesantno je da sam posle te emisije smatrao da nisam bio previše provokativan u pitanjima, a Divna i Jelena su mislile sam bio previše provokativan. To je bilo vreme kada se nije ni naslućivalo koliko će Jelena Karleuša biti najveći revolucionar u žabokrečini srpske turbo folk estrade, a Divna je imala veliku zaslugu u svemu tome. Sećam se odnosa Jelene i Divne posle snimanja. Njih dve su zaista bile jako bliske- prisetio se Saša u razgovoru za Espreso.co.rs.

Jelena Karleuša nije lako pristajala na gostovanja
Jelena Karleuša nije lako pristajala na gostovanjafoto: Privatna arhiva

Filipović otkriva da mu je u lepom sećanju ostala Divna dok je slušao njen glas na radiju, ali je imao prilike i da primeti koliko je ona bila srećna dok je bila zaljubljena.

Divna je bila prava Zemunka. Vrlo mudra i racionalna. Čini mi se da je devica u horoskopu. Dok je Jelena kao lavica vatra, Divna je ta koja je bila uzemljenje. Ona je značajno uticala da se Jelenina karijera razvija. Divna je bila jedna od najpotkovanijih voditeljki i njene najave nisu bile klasične. Imala je sjajnu dikciju i odlično je poznavala estradu. Voleo sam da je slušam na Radiju 101 i obeležila je moje studentske dane. U sećanju mi je i njena lepa veza sa pevačem Galetom i bili su jako lep par kada sam ih viđao na tadašnjim događajima u prestonici.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.