NJENU POTRESNU ŽIVOTNU PRIČU NIKO NIJE ZNAO: Pevačica otkrila kako je DOBILA BITKU s OPAKOM BOLEŠĆU!
Nada Obrić imala je težak životni period, Foto: Prinstscreen / Youtube, Zvezde Granda

potresna ispovest

NJENU POTRESNU ŽIVOTNU PRIČU NIKO NIJE ZNAO: Pevačica otkrila kako je DOBILA BITKU s OPAKOM BOLEŠĆU!

Najteža je borba sa sobom uvek

Objavljeno:

Pevačica Nada Obrić jedna je od javnih ličnosti koja otvoreno priča o svojim zdravstvenim problemima, a kada je saznala da ima karcinom materice koji je kasno ustanovljen, vodila je veliku bitku sama sa sobom. Ona je žena heroj. Pevačica je čak dva puta uspela da pobedi opaku bolest od koje se umire. Rak grlića materice je dobila 1999. godine, a četiri godine kasnije je dobila karcinom kože.

foto: Dragan Kadić

- Najteža je borba sa sobom uvek. To su bile dve vrste kancera. Skoro sam srela lekara, slučajno, ne znajući da je on bio u ekipi koja me je operisala. To je bilo 1999. godine. U trenutku operacije mi je stalo srce, te onda problemi sa tim. Odložili su operaciju dok me nisu reanimirali, pa se onda nastavilo. Uglavnom kod mene nije ništa sa svetom, dođem do svega što želim da dođem, ali preko velikog trnja - ispričala je Nada Obrić u emisiji Na prvom mestu i opisala koliko se zapravo kasno javila lekaru:

foto: Printscreen / Instagram

- Bio je u fazi bukvalno dvanaest sati. Ne minut do dvanaest, nego u dvanaest. Bila sam zdrava kao dren, trenirala sam, imala sam pločice na stomaku, trčala sam. Zdrava. Godinu dana pre toga je jedna doktoraka iz Zemunske bolnice bila kod mene na kozmetičkom tretmanu i bukvalno me odvde i uradi mi sve nalaze. I rekla mi je tada da sam kao devojčica. Nepuna goidnu dana kasnije, desi se to što se desi. Ali kako sam otkrila sve to? Intuitivno sam osetila da nešto nije uredu, jer je 1999. godine bilo bombardovanje. U jeku najvećeg bombardovanja skočim i hoću da odem u salon nameštaja da kupim dve fotelje, ako se slučajno razbolim da ima ako mi neko dođe u posetu da ima gde da sedne, da mi ne sedi u krevetu. Odem u Nemačku, u neku prodavnicu gde sebe uhvatim na kasi da kupujemo tri pamučne pidžame. Ako se razbolim da u bolnici je praktičnije da nosim pidžame, pamuk je i kupi znoj i tada poveže sve ostalo. Shvatim da nisam dobro, spakujem se i odem kod lekara. To je bio ponedeljak, u sredu me zove lekar jer smo kućni prijatelji i kažu mu: Vidi ja znam, imam rak”. On se iznenadi i izda se i pita me: "Ko ti je javio?" - iskrena je pevačica.

U najgorim životnim trenucima prolazila je kroz različite faze, svaka je na nju ostavila poseban trag.

Sta reci osim da sam presrecna zena! ????

A post shared by Nada Obric (@obricnada) on

- Bojim se da ne postoje prave reči kojima bi objasnila taj osećaj. Prvo ste u šoku, a onda ste ljuti jako što se to baš vama dešava. Onda vas obuzima jak strah. Znamo da smo toliko obrazovani danas, da znamo kakve sve posledice može da ima. Sve vam to u sekudni prolazi kroz glavu. Onda pogledate svoju decu i sve tu oko vas koji vas vole. I onda šta sada? Rak, pa i sve druge bolesti su stanje duh. Naravno, nismo svi isti, ako se vi predate, zaista postajete težak bolesnik. Borila sam se svim mogućim silama da se ne pradam i da se borim. Nisam želala da budem bolesna, da ugrabim svaki dan koliko mogu i koliko mi je ostalo. Uz sve to da se normlano ponašam i živim, kako bi olakšala svima - objasnila je Nada kojoj su nakon četiri godine od prvog tumora, kontatovali drugi karcinom. Ovog puta bio je karcinom kože i to maligni.

foto: Damir Dervišagić

- Prvi put je bilo teže. Znate, mladež kada je upitanju najpre dolazi do metastaze, jer to onda sve direktno ide u krv. Apelujem na sve da na šest meseci idu na kontrole. Najlakše vam je kontrolisati i da poljubite lekara kada svaki put kaže da vam je sve u redu - izjavila je u emisiji Nada.

Bonus video

LJUBIM! E, J*BI GA! Džoni Dep progovorio s papagajem Bebom srpski, a onda i masno OPSOVAO ko Srbin

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.