ZVEZDA FILMA LEPA SELA LEPO GORE PREMINULA JE U 31. GODINI: Vera je izgubila život na vrhuncu karijere! (FOTO)
Vera Dedović Miljković imala je tragičnu sudbinu, Foto: Printscreen Youtube

TRAGIČNA SUDBINA

ZVEZDA FILMA LEPA SELA LEPO GORE PREMINULA JE U 31. GODINI: Vera je izgubila život na vrhuncu karijere! (FOTO)

Vera je devedesetih godina ostvarila nekoliko zapaženih uloga po kojima ju je zapamtila domaća publika!

Objavljeno: 20:33h

Glumice Vere Dedović Miljković setićete se kad vam pomenemo jednu od najpotresnijih scena iz danas već kultnog filma Srđana Dragojevića, "Lepa sela lepo gore".

Igrala je učiteljicu, koju upoznajemo kao mladu i šarmantnu ženu, ali nam ostaje u sećanju po sceni u kojoj ulazi tunel prekrivena krvlju i u užasnom stanju, a junaci filma ne mogu da se dogovore ko će pucati u nju, jer sumnjaju da nosi eksploziv.

Vera je devedesetih godina ostvarila nekoliko zapaženih uloga po kojima ju je zapamtila domaća publika.

Bila je veoma popularna
Bila je veoma popularna foto: Printscreen Youtube

Snimila je TV drame: "Ljubav, ženidba i udadba", "Želja zvana tramvaj" i "Stari vriskavac", kao i serije "Srećni ljudi" i "Gore dole".

Karijeru joj je obeležila debitantska filmska rola - kada joj je 1996. godine reditelj Srđan Dragojević poverio jednu od glavnih ženskih uloga u filmu "Lepa sela lepo gore".

Bila je nominovana je za Nagradu Pere Dobrinovića (Novi Sad) za Čekajući Godoa i za film Lepa sela lepo gore na Filmskim susretima u Nišu.

Vera je dobila izuzetno pozitivne kritike za ulogu učiteljice u ovom filmu, ali nije stigla da ostvari još veće uspehe.

Borila se sa opakom bolešću
Borila se sa opakom bolešću foto: Printscreen Youtube

Njena karijera je prerano prekinuta kada je obolela od raka, a njeno poslednje pojavljivanje na filmskom platnu bio je film "Senke uspomena".

Borbu sa opakom bolešću izgubila je 19. decembra 2000. godine. Kada je preminula imala je samo 31 godinu, a iza sebe je ostavila supruga Borisa i ćerku Mašu.

- Plenila je modernošću glume. Retki su mladi sposobni da utru put modernoj glumi, koriste nove pristupe i nova sredstva, a Vera je imala nešto inovatorsko u svom radu. Ostaće tajna koliko je u tome bilo racionalnog... Ona je ne teoretisnjem već praksom pokazivala stav prema modernom pozorištu... likovima je davala prosto bezobraznu dozu pitkosti...Deo tajne u svojim ostvarenjima je nesumnjivo što je istinski volela likove koje je igrala i publiku pred sobom - rekao je nakon Verine smrti režiser Boro Drašković.

Bonus video

ONA JE HEROJ NA CRVENOM TEPIHU! Selma Bler sa štapom prvi put u javnosti otkad je priznala da boluje od NEIZLEČIVE BOLESTI, pa zaplakala pred kamerama

(Espreso.co.rs/ Pulsonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.