ŠABANOVA ŠKOLSKA DRUGARICA OTKRILA POTRESNE DETALJE IZ DETINJSTVA: Ponavljao je razred i razredni ga je maltretirao
Slobodanka Rakić Šefer, priznata akademska slikarka bila je Šabanova drugarica iz školske klupe, Foto: Privatna arhiva/Kurir

sećanje

ŠABANOVA ŠKOLSKA DRUGARICA OTKRILA POTRESNE DETALJE IZ DETINJSTVA: Ponavljao je razred i razredni ga je maltretirao

Šabana je upoznala u petom razredu osnovne škole, kada je pevač ponavljao razred i bio prebačen u njeno odeljenje

Objavljeno:

Slobodanka Rakić Šefer, priznata akademska slikarka, pohađala je Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Šapcu sa Šabanom Šaulićem, a u razgovoru je otkrila nepoznate detalje iz detinjstva kralja narodne muzike.

Kako kaže, Šabana je upoznala u petom razredu osnovne škole, kada je pevač ponavljao razred i bio prebačen u njeno odeljenje. Kako je rekla, iako je bio dve godine stariji, stigao je u njen razred i voleo je da u dvorištu sedi sa dva drugara i svira zharmoniku.

foto: Privatna arhiva

"Naš razredni starešina bio je strog i drzak, ali Šaban nije bio prkosno, ni svadljivo dete. Tom čoveku je smetalo što je on svirao usnu harmoniku, iako je Šaban to uvek radio van učionice. Šaban bi seo na stepenište i svirao, a gde god bi on išao, mi bismo ga pratili. Međutim, to je smetalo našem razrednom starešini, te je uvek vikao i tražio od nekog učenika da ga dovede. Niko od nas nikada nije hteo da posluša nastavnika, jer je Šaban bio dete koje nikog nije diralo, niti uznemiravalo. Na kraju bi razredni morao da zove domara da ga dovede" - rekla je ona za Alo, te je otkrila da je Šaban bio miran na časovima, ali da nije imao ni sveske ni knjige.

foto: Privatna arhiva

"Sedeo je u poslednjem redu i nije imao nikakve knjige. Gledao je šta mi radimo i mirno čekao da se časovi završe. Nikada niste mogli da ga vidite da pravi vragolije, da je nemiran i da ne poštuje nastavnika. Čak i kada bi ga nastavnik grdio i kažnjavao ga, Šaban je smireno gledao u pod, ne želeći da odgovori, ni da se odbrani na bilo koji način. Nije se opirao, nije isterivao pravdu i branio se protiv sile koju je nastavnik pokazao prema njemu", rekla slikarka i dodala da je Šaban je sa majkom, ocem i sestrama živeo u maloj, trošnoj kući u mahali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.