EVROPSKI SPEKTAKL I ISTO TOLIKA CENA: U ovogodišnju Beoviziju uložena CIFRA S MNOGO NULA!
Publiku večeras čeka drugo polufinalno veče, Foto: Printscreen

velika organizacija

EVROPSKI SPEKTAKL I ISTO TOLIKA CENA: U ovogodišnju Beoviziju uložena CIFRA S MNOGO NULA!

Ove godine Beovizija se zbog velikog broja kandidata, ali i čitave organizacije po prvi put snima u dva studija u zgradi RTS-a u Košutnjaku

Objavljeno:

Publiku večeras čeka drugo polufinalno veče, na kojem će nastupiti 12 kandidata kao i sinoć dok će u nedelju biti odlučeno ko će biti pobednik. U organizaciju i izgled čitavog projekta uložen je veliki novac kako bi sve bilo na svetskom nivou.

Ove godine Beovizija se zbog velikog broja kandidata, ali i čitave organizacije po prvi put snima u dva studija u zgradi RTS-a u Košutnjaku. Umesto jedne večeri, kao što je to do sada bio slučaj, ove godine se nekoliko dana odlučuje o pobedniku koji udruženim snagama biraju publika i žiri. Kako saznaje Blic, sve tri večeri RTS će koštati od 120.000 do 140.000 evra jer samo jedna emisija staje oko 30.000 evra.

foto: Printscreen

- Velika je organizacija u pitanju, sve se priprema nedeljama i mesecima unazad, brojni takmičari nastupaju, scenografija i bina su spektakularne i čitav projekat košta oko 120.000 evra - kaže za “Blic” izvor upućen u organizaciju.

Ono što je interesantno je da su ove godine takmičari sami osmišljavali nastupe.

- Neki od kandidata doveli su reditelje koji su osmišljavali nastupe, a rekvizite su gotovo svi sami doneli. RTS se nikako nije mešao niti u odabir rekvizita, niti u nastupe, tako da će publika zaista odabrati po svom senzibilitetu - kaže dalje izvor.

Ove godine će gledaoci glasati SMS glasovima, ali postojaće i stručni žiri koji broji pet članova. Međutim, stručni žiri će se u finalnoj večeri promeniti.

- U polufinalnim večerima će biti jedan žiri, dok će u finalnoj večeri biti drugi, najpre kako bi se izbeglo da se na stručni žiri utiče. Oni sede u glavnoj zgradi RTS-a i prenos gledaju putem televizijskih ekrana. Kada upišu glasove, notar ih zapečati i niko nema mogućnost da na bilo koga utiče. Upravo zbog toga, u finalnoj večeri će se promeniti stručni žiri, koji će i dalje činiti najpoznatiji kompozitori, muzičari i tekstopisci, kako niko ne bi mogao da utiče na njih. Takođe, niko nema uvid u glasove, sve dok se oni javno ne saopšte - kaže dalje naš izvor.

foto: Printscreen

Takođe je novina i da će biti šest voditelja, koji će se javljati kako sa bine tako i iz bekstejdža. Čitav koncept je drugačije osmišljen, a led ekrani, brojna ogledala i sijalice su deo scenografije. Pobedi se nada 24 kandidata, a večeras nastupa i nekadašnja učesnica upravo ovog takmičenja Nevena Božović.

- Divan je osećaj, zato što pratim Beoviziju godinama i želela sam pravu pesmu s kojom ću se predstaviti. Svi znaju da sam ja kao solo izvođač želela da idem na Beoviziju i mogu slobodno da kažem da ću se svake godine prijaviti ako budem imala dobru pesmu - kroz osmeh kaže Nevena, i dodaje:

foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ

- Ovo je za mene poseban trenutak jer su moji muzika i tekst. Sada mi je glavni cilj da moje pevanje bude dobro, kao i nastup - rekla nam je Nevena Božović.

S druge strane, devojka koja je čitavu Sloveniju osvojila pobedom u šou-programu “Slovenija ima talenat” Jana Šušteršić svoju pesmu “Viktorija” smatra dobrom.

- Verujem u ovu pesmu i najbitnije je da imam kome da je pevam, svojoj majci, baki, nadam se da će i publika prepoznati emociju - kaže nam nekadašnja pevačice grupe “Neverne bebe”, dok Dženan veruje u svoju numeru „Nema suza“.

foto: Promo

- Ove godine ima dosta kompozicija koje našu zemlju mogu predstavljati u Izraelu. Verujem u svoju pesmu. Arhaična muzika se oslanja na Mokranjčeve rukoveti, a inspiracija za tekst bila je „Prokleta avlija“ Ive Andrića. Trema je uvek prisutna, ali ona pozitivna. Zajedno sa scenskim nastupom, siguran sam da ću biti uspešan u tome.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.