MORAM DA ŽIVIM S TIM: Voditelj Vicko otkrio koliko mu je bolest promenila život
Vicko ima svoju popularnu emisiju "Vickova budilica", Foto: Printscreen Youtube

POMIRIO SE SA SUDBINOM

MORAM DA ŽIVIM S TIM: Voditelj Vicko otkrio koliko mu je bolest promenila život

Uz voditeljski posao, radio je i kao izvršni producent na radiju

Objavljeno: 10:18h

Trpimir Vicković Vicko ime je bez kojeg je jutarnje slušanje radija u Hrvatskoj nezamislivo. Legendarni voditelj je višestruki, tačnije najbrojniji osvajač Večernjakovih ruža u kategoriji radijske osobe godine. Ruže je nizao od 1997. do 2003. godine i time je kao sedmerostruki dobitnik osigurao mesto na vrhu nagrađivanih u "ružičnjaku". Njegova poznata kontakt-emisija "Vickova budilica", koja se poslednje dve godine emituje na Radio Martinu, redovno ispraća slušatelje od pet ujutru u novi dan. Kao član Udruženja VANG, Val nove generacije, održava besplatne edukacije mladih o medijskim veštinama koji uranjaju u svet nezavisnog i kreativnog novinarstva.

foto: Printscreen Youtube

Uz voditeljski posao, radio je i kao izvršni producent na radiju, a naporan i intenzivan tempo nije mu ostavljao puno vremena za brigu i bavljenje zdravljem. Pre 20 godina primetio je klasične simptome dijabetesa, a kako je u njegovoj porodici već nekoliko članova bolovalo od šećerne bolesti, dijagnoza ga nije previše iznenadila. - Posle jednog izuzetno stresnog perioda u mom životu pre 20 godina, primetio sam klasične simptome dijabetesa, uz meni do tada nepoznate probleme s vidom. Kako u porodici imam nekoliko članova s dijabetesom tipa 2, odmah sam znao da nešto nije u redu. Dijagnoza me nije iznenadila - znao sam da sam dobio doživotnog "druga" koji mi ne želi dobro, koji me neće pustiti na miru i s kojim baš i ne želim da delim svoj život. No, vrlo brzo sam postao svestan da mi nema druge nego da se uhvatim u svakodnevnu borbu za kvalitet koji moj život i ja zaslužujemo. Bolest, dijagnoza, stanje... kako god nazvali dijabetes, promene su obavezne. I to velike promene - rekao je voditlej u jednom intervjuu.

- Nagovaraju me da uzmem psa. Nekako sam svoj život posložio tako da mi dijabetes ne smeta. Meni bolest ne definiše život. Moram da živim s tim.

Bonus video

CEO SVET JE BRUJAO O NJENOJ TEŽINI: Eva Longorija se vratila u formu, izgubila 20 kilograma, a sada puca od seksepila!

(Espreso.co.rs/ Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.