ILDA DONELA KONAČNU ODLUKU: Evo šta će biti sa Šabanovom RODNOM KUĆOM u Šapcu
Ilda je donela, Foto: Damir Dervišagić

PORODICA JE PODRŽALA

ILDA DONELA KONAČNU ODLUKU: Evo šta će biti sa Šabanovom RODNOM KUĆOM u Šapcu

Šaulić je mnogo voleo svoj rodni grad

Objavljeno: 23.02.2019. 14:40h
  • 207

Porodica Šabana Šaulića odlučila je da u njegovu čast napravi spomen-kuću u rodnom Šapcu. Kako saznaje Informer, na ovu ideju došla je pevačeva mlađa ćerka Ilda, a majka, brat i sestra su je podržali jer žele da sačuvaju uspomenu na kralja narodne muzike.

Šaulić je mnogo voleo svoj rodni grad, iako se kao mladić preselio za Beograd. Zbog toga njegovi najmiliji veruju da je porodična kuća u Šapcu pravo mesto za mali muzej u kome će se naći predmeti koji su obeležili pevačev život i 50 godina dugu karijeru.

foto: Dragana Udovičić

"Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali", priča za Informer dobro obavešten izvor.

Legendarni pevač je u Šapcu proveo detinjstvo, a kada se odselio u veliki grad, srušio je malu, trošnu kuću i na istom placu izgradio novu.

"Šabanova mlađa ćerka smatra da je dobra ideja da baš tu bude spomen-kuća, jer u njoj niko ne boravi. Tu je nekada živela njena baka Ilda, a od kada je ona preminula nema više nikoga."

Porodica Šaulić je želela da omogući svim poštovaocima njegovog rada da u budućnosti posete ovaj mali muzej i pogledaju neprocenjivu zbirku pevačevih uspomena.

"U Šabanovom rodnom domu biće izložene njegove ploče, diskovi, mnogobrojne nagrade, fotografije iz njegovog detinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina sa njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi", otkriva Informerov izvor.

foto: Nemanja Nikolić

Čamac stiže iz Krčedina

Sagovornik objašnjava da će mesto u spomen-kući naći sve ono što je legendarni pevač za života najviše voleo:

"Njegova porodica razmišlja da čak preveze čamac iz Krčedina u Šabac i izloži ga ispred kuće. Unutra će se naći i štapovi za pecanje koje je Šaban koristio. Ono što će posetiocima biti zanimljivo da vide i čuju biće priče i anegdote vezane za njegove najveće hitove i kako su oni nastali."

Slobodan Ćurčić: Meni je dao prvi intervju

Šaban Šaulić je davne 1969. godine gostovao na Radiju Šabac, gde je predstavio pesmu "Dajte mi utjehu" i dao svoj prvi intervju. Sa pokojnim pevačem razgovarao je novinar Slobodan Ćurčić (82), sada penzioner, koji je evocirao uspomene njihovog susreta.

"Sećam se da su me kolege pitale šta će mi taj "mali, neugledni dečko izlizanih pantalona". A ja kao da sam predosetio da će od tog momčića iz Šabačke Male postati veliki pevač. Tako i bi. Bio je posebno govorljiv u emisiji, što i ne čudi jer je bio kafansko dete, imao je taj takozvani kafanski šlif", prisetio se Ćurčić prvog susreta sa Šaulićem.

Bonus video

SAMO DA VIDIM GDE ĆE DA BUDE MOJA DUŠA! Vapaj Šabanove sestre Sarajke: Ona je podigla su Šaulićevu decu! Sad živi kod Ilde i pati za bratom!

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media