SRBI SU ME PROTERALI S KOSOVA, BILI SMO ŽRTVE TERORA: Životna priča Due Lipe teške preko 3 MILIONA EVRA (VIDEO)
Postala je najveća svetska muzička atrakcija: Dua Lipa, Foto: Printscreen Instagram

tajni život ZVEZDE

SRBI SU ME PROTERALI S KOSOVA, BILI SMO ŽRTVE TERORA: Životna priča Due Lipe teške preko 3 MILIONA EVRA (VIDEO)

Njeno ime na albanskom znači "ljubav" i jednom je priznala da kao mala nije bila srećna zbog toga

Objavljeno: 09:22h

Britanski The Sun posvetio je značajan prostor ovogodišnjoj dobitnici Gremi i Brit nagrada Dua Lipi, koja je rođena u Londonu 1995. godine, a poreklom je sa Kosova.

Britanski list piše da je porodica Lipa morala da napusti Kosovo 1992. godine zbog pritisaka koje je tada doživljavala. Duin deda Seit Lipa bio je direktor Istorijskog muzeja u Prištini u periodu od 1990-95. godine. Navodno, od njega je traženo da prepravlja neke istorijske knjige i fabrikuje istorijske činjenice, što je on odbio, zbog čega se našao na meti tadašnje srpske vlasti.

mala Dua sa tatom
mala Dua sa tatomfoto: Printscreen Instagram

- Bio je to strašan period za sve. Zatvorene su sve škole i mediji. Svaki akademski građanin je bio na meti. Ljudi su nestajali preko noći. Porodica Lipa je bila u opasnosti zbog toga, zato su morali da pobegnu - ispričao je britanskim medijima kompozitor i porodični prijatelj Florent Bošnjak.

Dua sa tatom, mamom, bratom i sestrom
Dua sa tatom, mamom, bratom i sestromfoto: Printscreen Instagram

Dua se rodila u Londonu 1995. godine, četiri godine pre nego što će joj deda preminuti. Njeni roditelji radili su preko dana u kafićima i barovima, a otac je noću odlazio na kurseve u poslovnu školu, dok je majka počela da se obučava za rad u turističkoj agenciji.

Dua je pohađala pozorišnu školu Silvije Jang pre nego što se sa porodicom 2006. godine vratila u Prištinu gde joj je otac dobio posao.

I Tači je fan njene muzike
I Tači je fan njene muzikefoto: Printscreen Instagram

U Prištini je išla u privatne škole, a odrastala je slušajuću muziku svog oca koji je nekad bio član rok grupe Oda. Tako je razvila interesovanje za muziku. Inače, njeno ime na albanskom znači "ljubav" i jednom je priznala da kao mala nije bila srećna zbog toga.

- Sada sam ponosna zbog toga, ali dok sam odrastala, sve što sam želela bilo je da se zovem Hana, Sara, Ela... Bilo kako, samo da je normalno. Jer, ovo Dua sam stalno morala da objašnjavam, da ljudima pojašnjavam da sam sa Kosova - ispričala je Dua.

Sa 14 godina je počela da na Jutjub postavlja svoje obrade omiljenih pevačica kao što su Pink i Neli Furtado.

foto: Printscreen Instagram

Već sledeće godine se vratila u London u želji da postane muzička zvezda. Živela je sa prijateljem i pohađala srednju školu. U isto vreme je počela da radi kao model za jedan onlajn katalog, ali i kao hostesa u meksičkom restoranu La Bodega Negra u Sohou, te noćnom klubu Majfer.

Duina porodica se vratila u London 2012. godine i ona se sa njima skrasila u kući u Zapadnom Londonu, gde je živela do marta prošle godine.

foto: Printscreen Instagram

Godine 2015. godine producenti su čulu njenu obradu pesme "Cocoa Butter Kisses" repera Čensa i ponudili joj da potpiše ugovor sa poznatom diskografskom kućom Worner mjuzik.

Dve godine kasnije, pojavio se njen prvi album "Dua Lipa", na kojem se nalazilo mnoštvo hitova od kojih su se izdvojile pesme "Be The One" i "New Rules".

foto: Printscreen Instagram

Već tada je bilo sasvim jasno da je svet dobio novu muzičku zvezdu, koja je samo u 2017. godini zaradila preko dva miliona evra!

BONUS VIDEO:

STVARNO?! Dok mu ona objašnjava da je to njena kamera, on nonšalantno kljuca po njoj i ponavlja samo jednu reč! Nasmejaće vas! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / The Sun / D. K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.