MOJ DEDA JE ŽELEO DA BUDE SAHRANJEN U ŠAPCU PORED MAJKE: Šabanova unuka otkrila ISTINU o njegovoj poslednjoj želji!
Šabanova unuka: Ela Sakić, Foto: Filip Plavčić, Dragana Udovičić

DRUGI DEO ekskluzivne ISPOVESTI

MOJ DEDA JE ŽELEO DA BUDE SAHRANJEN U ŠAPCU PORED MAJKE: Šabanova unuka otkrila ISTINU o njegovoj poslednjoj želji!

Ela Sakić, unuka kralja narodne muzike otkriva šta je ono što je Šaban ustvari želeo, uprkos pisanjima i raznim spekulacijama

Objavljeno: 09:41h
Jovana Veljković

Šabanovu unuku, Elu Sakić, ekipa portala Espreso, srela je u Šapcu. U nameri da za početak obiđemo grafit koji je oslikan u čast kralja narodne muzike, uputili smo se ka stadionu FK Borac, na čijim se zidinama mural nalazi.

Odmah pošto smo stigli, pažnju nam je skrenula devojka koja je stajala nepomična, na ivici suza, ispred velike slike Šabana, i zurila u nju potpuno nema. "To je Šabanova unuka Ela", rekli su nam momci koji su bili okupljeni oko murala. Pošto smo nesrećnoj devojci izjavili najdublje saučešće, krenula je da govori više kao da reči iz nje same ispadaju, dok joj je pogled sve vreme fiksirao jednu tačku.

Šabanova unuka Ela: ispred murala svom dedi u Šapcu
Šabanova unuka Ela: ispred murala svom dedi u Šapcu foto: Filip Plavčić

Ona je za Espreso.co.rs u prvom delu razgovora ispričala detalje koji su prethodili stravičnoj nesreći usled koje je legendarni Šaban Šaulić izgubio život, ali se podsetila i svog poslednjeg susreta sa dedom, za kog je bila izuzetno vezana. Prvi deo Eline ispovesti, o tome kako su izgledali njegovi poslednji dani, kako se ponašao i šta je pričao, ali i zašto je cela porodica ubeđena da je predosetio svoju smrt, možete pogledati na ovom linku:

https://www.espreso.co.rs/vesti/hronika/352939/potresna-ispovest-sabanove-unuke-ele-evo-sta-se-desavalo-pet-dana-pred-njegovu-smrt-i-kako-je-predosetio-nesrecu

A nastavak potresne ispovesti dvadesetogodišnje Ele, iskidaće vam srca:

"...ma slomljena sam i ja. Toliko mi je teško. Ne mogu ništa da radim, ne jedem, ne spavam, nekako sam potpuno ocutna. Odem ovde u kraj sa drugaricama, budem tu sa njima... sedim i ćutim samo i gledam u jednu tačku. I dalje ne verujem šta se dogodilo, i mislim da neću ni poverovati. Tako je brzo i iznenada otišao. Niko se ovome nije nadao", nastavlja Šabanova unuka plačnim glasom, zureći u prazno, sve vreme vrteći u glavi slike i trenutke koje je provela sa svojim dedom, ne bi li ikako uspela da poveruje u to da njega više nema.

foto: Filip Plavčić

"On je bio jak, i ništa nikada njega nije plašilo. Toliko hrabar, i dobar, i svima sve da učini... i bio je bolestan, imao je tu operaciju pre par godina, kada su mu operisali stomačnu aortu. Tada smo svi bili zabrinuti, ali on nikada nije dao se brinemo. Ako se od nečeg i zaziralo u porodici, to je bilo eventualno od te aorte, ali da ovako ode... to baš ne mogu da poverujem i da shvatim. Niko ne može... Baš nije zaslužio ovakav kraj. Baš nije fer...", uzalud je pokušavala Ela da se pomiri sa činjenicom da joj je deda otišao ovog puta zauvek.

"Mi smo mislili prvo da je lažna vest, jer ljudi imaju običaj da šire te lažne vesti o nečijoj smrti. Ma reko - to je nečija neslana šala, Bože sačuvaj sa čime se oni igraju... međutim nije. Ne znam šta da kažem, stvarno ne znam" - neutešna je Šabanova unuka.

Kako je već lagano padao mrak, predložili smo Eli da je odvezemo kući. Bila je vidno umorna, i već potpuno promrzla od višesatnog stajanja ispred murala. Tako smo na putu do njene, prošli i pored Šabanove kuće u Šapcu, u kojoj već dugo više niko ne živi.

"Nije on dolazio ovde u Šabac u svoju kuću od kad mu je majka umrla. To ga je baš pogodilo. Od tada je kuća zaključana, malo je kao što vidite i oronula, sve su roletne navučene, i nikoga tu nema. Ta je kuća prepisana na Ildu. To sada treba prvo da se renovira, pa će tek onda da se vidi šta i kako s njom. Mada ne znam da li će Ilda uopšte i želeti da je prodaje, jer je to kao uspomena na dedu", zaključuje Ela, a uprkos pisanjima medija kako su sve Šabanove želje oko njegove sahrane ispunjene, njegova unuka otkrila nam je jednu sasvim drugačiju istinu:

Šabanova unuka Ela i autor grafita u Šapcu
Šabanova unuka Ela i autor grafita u Šapcu foto: Filip Plavčić

"Ono što ja znam, to je da je njegova želja bila da bude sahranjen ovde u Šapcu pored majke. Znam da je on baš to želeo i da je to i rekao nekoliko puta, e sad zašto to neće biti tako, to ne znam. Građani Beograda su valjda tako tražili, jer smatraju da treba biti sahranjen u Aleji velikana i to je valjda okej. Nije moje da o tome pričam...", otvorena je i iskrena Ela u razgovoru za Espreso, i ne krije kako strahuje od toga kako će porodica podneti sahranu u petak.

"Svi su na tabletama. Svima je užasno teško i svi su u jako lošem psihičkom stanju. Naravno, ići ću na sahranu, mada mi teško padaju pogledi svih tih ljudi, i teško mi je uopšte da budem među ljudima. Ne znam ni kako će Goca, Ilda i Sanela to podneti uopšte. Baš ne znam..." - bile su Eline reči pre nego što je izašla iz kola... i zaista, posle toga, nije ni ostalo više šta da se kaže.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.