ŠABANA SAHRANJUJU PORED GLOGOVCA! Evo ko je doneo tu odluku!
Nebojša i Šaban ležaće jedan pored drugog, Foto: Vladimir Šporčić/Printskrin

poslednji pozdrav

ŠABANA SAHRANJUJU PORED GLOGOVCA! Evo ko je doneo tu odluku!

Čeka se da porodica Šaulić precizira detalje sahrane

Objavljeno: 20.02.2019. 08:19h
  • 1.7k

Šaban Šaulić, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu i počivaće pored glumca Nebojše Glogovca, piše Politika.

Direktor JKP Pogrebne usluge Dragan Baltovski otkrio je, takođe, da se zaposleni pripremaju za sahranu čoveka koji je svojim glasom i pesmama obeležio ne samo narodni melos već i srpsku kulturu uopšte, ali da se čeka da porodica Šaulić precizira detalje sahrane.

Naime, sahrajivanja u Aleji odobrava služba Protokola gradonačelnika Beograda i regulisano je gradskom Odlukom o uređenju i održavanju groblja i sahranjivanju, direktor "Pogrebnih usluga" Dragan Baltovski pojašnjava da na osnovu spomenute odluke, u Aleji mogu da budu sahranjeni nosioci najviših odlikovanja Republike Srbije, akademici SANU i počasni građani Beograda, piše Politika.

- Gradonačelnik Beograda ima pravo da u izuzetnim situacijama odlči o dodeli mesta za sahranjivanje ličnosti za koju se proceni da je dala značajan doprinos kulturi i javnom životu grada i republike u oblasti u kojoj je delovala, a ne pripada navedenim kategorijama - objašnjava Baltovski, dodajući da zasad u Aleji počiva 741 osoba.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media