ŠABANOVE SLIKE DOK JE SLUŽIO VOJSKU: Pogledajte kako je izgledao kralj narodne muzike pre 46 godina!
Šaban Šaulić, Foto: Dragana Udovičić

Sećanje

ŠABANOVE SLIKE DOK JE SLUŽIO VOJSKU: Pogledajte kako je izgledao kralj narodne muzike pre 46 godina!

Makedonski muzičar Koki Kocev došao do knjižice kralja narodne muzike.

Objavljeno:

Makedonski muzičar Koki Kocev, frontmen grupe "Drim tim", pripremajući magistraturu i radeći na istraživanju povezanom s vojnim orkestrima s Balkana, došao je u posed vojne knjižice kralja narodne muzike Šabana Šaulića.

foto: Printscreen

Šaban je vojni rok služio u Bitolu u Makedoniji, a vojna knjižica kralja narodne muzike ipak je ostala na prostorima Makedonije i 46 godina kasnije.

- Prošle godine, dok sam spremao svoju magistraturu i radio neka istraživanja povezana s vojnim orkestrima s Balkana, slučajno sam pronašao Šabanovu vojnu knjižicu, koja je ostala kod zastavnika tadašnje JNA Gradimira Stojanovskog iz Bitolja, i neke fotografije iz 1973. godine. Šaban je svoj vojni rok služio u Makedoniji, Bitolj. Zanimljivo je da je na jednoj od fotografija čak i čuveni Mirko Kodić. U planu mi je bilo da stupim u kontakt sa Šabanom i predam mu fotografije i knjižicu, ali, nažalost, desilo se najgore - priča Kocev.

foto: Printscreen

Šaulić je i tokom služenja vojnog roka imao koncerte širom bivše Jugoslavije u tadašnjim domovima JNA, pa je tako nastala i fotografija s Mirkom Kodićem, koji je godinama na harmonici pratio slavnog pevača.

Bonus video

CECA IZAŠLA IZ SUDA SA OSMEHOM NA LICU: JK se nije pojavila na suđenju Zorana Davidovića Ćande!

(Espreso.co.rs / Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.