KARLEUŠA BI USKORO MOGLA PRED TUŽIOCA: Vranješ tužio JK ZBOG PRETNJI, a ovo su posledice koje diva može da snosi!
Vranješ je podneo tužbu protiv pevačice, Foto: EPA/ Panagiotis Moschandreou, Marina Lopičić

AFERA SE NASTAVLJA

KARLEUŠA BI USKORO MOGLA PRED TUŽIOCA: Vranješ tužio JK ZBOG PRETNJI, a ovo su posledice koje diva može da snosi!

Tužilac spornu činjenicu može utvrđivati veštačenjem

Objavljeno:

Fudbaler Ognjen Vranješ podneo je tužbu protiv Jelene Karleuše zbog pretnji koje mu je uputila na društvenoj mreži Fejsbuk, a advokati objašnjavaju da, iako ovo delo nije u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, ono ne može da ne prihvati krivičnu prijavu.

foto: Printscreen Instagram

- Krivično delo Ugrožavanje sigurnosti spada u red krivičnih dela protiv sloboda i prava čoveka i građanina koje, s obzirom na visinu zaprećene kazne, inače ne spada u red krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva. U konkretnom slučaju međutim, s obzirom na sredstvo izvršenja, spada u nadležnost Posebnog odeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg tužilaštva u Beogradu. Ali Više javno tužilaštvo je dužno da po prijemu krivične prijave po njoj postupi, tako što će najpre ispitati postojanje nadležnosti za postupanje, a potom i postojanje uslova za krivično gonjenje. Tužilac će izvesno saslušati optuženu, radi provere da li ona osporava navode prijave, a od toga će zavisiti i dalje procesne radnje - objasnila je advokatica Vesna Golubović za "Kurir".

foto: Sonja Spasić

Ona je dodala da u slučaju osporavanja činjenice da je optužena lično uputila poruku predmetne sadržine preko navedene društvene mreže, tužilac spornu činjenicu može utvrđivati veštačenjem.

- Ukoliko pak odbrana ne spori činjenične navode prijave, ali osporava postojanje pravne kvalifikacije opisanih radnji odnosno postojanje ovog ili krivičnog dela uopšte, tužilac, zavisno od sopstvene procene, može odbaciti krivičnu prijavu ili podići optužni akt - napominje Golubović.

Bonus video

GLOSSY LIČNO Hana Beštić: Izluđuje me moja lenjost!

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.