BIO JE ISKREN DO BOLA I KAO MALO DETE A PONEKAD I PRAVI MANGUP: Godinu dana od Glogovčeve smrti  uspomene NE BLEDE!
Foto: Beta/ Branislav Božić

SLIKE SU I DALJE ŽIVE!

BIO JE ISKREN DO BOLA I KAO MALO DETE A PONEKAD I PRAVI MANGUP: Godinu dana od Glogovčeve smrti uspomene NE BLEDE!

Glumica Jelena Veljača prisetila se trenutaka sa Glogovcem, pa ispričala neke momente sa snimanja

Objavljeno:

Na današnji dan prošle godine prerano nas je napustio najveći glumac sa ovih prostora - Nebojša Glogovac.

Njegova porodica danas će u 12 časova održati pomen na Novom groblju, a u Jugoslovenskom dramskom pozorištu od 17 časova biće upriličeno "Sećanje na Glogovca", kada će mu posthumno pripasti nagrade "Dobričin prsten" za životno delo i "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje.

foto: Aleksandar Cile Jovanović

Glumica i producent Jelena Veljača prisetila se za Kurir rada sa maestralnim i neponovljivim Glogovcem na seriji i mjuziklu "Stela". "Raditi s Nebojšom za mene je bilo nadrealno iskustvo - nisam sigurna jesam li ikada u životu, ni pre ni posle, uživo gledala takav talenat. Bio je najveći glumac ovih prostora, među najvećima u svetu. A onda, kad bi se ugasile kamere, bio je naprosto najveći čovek u prostoriji", priseća se Veljača.

foto: Zorana Jevtić

Ona sa setom naglašava kako su Nebojšina nepretencioznost, duhovitost, humor, ali i dobrota koju je nesebično davao, iskrenost, jednostavnost bile su takav miks karakteristika da je ponekad imala osećaj da zna neku tajnu koju drugi ne znaju - kako, naprosto, biti bolji.

"Kao da je bio u dosluhu sa svemirom, znao je tačan ritam života, osećao je puls svemira, i zato je njegova šala na sceni bila najduhovitija, a njegova tišina najmagičnija. Bio je i neodoljivi mangup, nikada neću zaboraviti noć kada je u zagrebačkoj kafani, koja je odavno zatvorena, sa Sementom Rajhard pevao "Nesanicu". Na trenutak nam je svima stao dah. I neka je kafana zatvorena, nema više šta da se doživi tamo. Bio je prijatelj, kolega, iskren do bola, a u trenucima šale kao malo dete. Mogao je biti zvezda, i bio je to na neki svoj narodski način, ali tu sferu glume je odbacivao kao nesmotreni višak. On je bio - glumac. A privatno - voleo je život, zaista ga je voleo. Voleo je hranu, voleo je sunce, voleo je svoje prijatelje, obožavao je svoju porodicu", kaže glumica, evocirajući uspomene na njihov susret u Rijeci:

foto: Printscreen Youtube

"Tada mi je rekao da je zaljubljen i da čeka ćerkicu, a i nju je znao da će dobiti jer mi je godinama pre toga šapnuo da mu je to neostvarena želja. Bio je, naprosto, najveći. Mislim da je Nataša Janjić, kad smo čuli vest o smrti, napisala najbolje: "Otišao je najveći, spustite zastore". Za sve nas koji smo radili ili se družili makar i kratko s njim, to je zaista jedna velika istina. Pitajte koga god hoćete - svi će vam reći isto: Glogovac je bio najveći", zaključila je Veljača.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.